bezár
 

film

2022. 08. 23.
Csodás magyar mozik és Enyedi Ildikó filmjei a TIFF-en
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csodás magyar mozik és Enyedi Ildikó filmjei a TIFF-en A legújabb magyar filmek mellett Enyedi Ildikó filmjei is szerepelnek a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) szeptember elején zajló nagyváradi programjában - közölte kedden az Agerpres hírügynökség.

A szeptember 2-a és 4-e közötti TIFF Nagyvárad első napján mutatják be  Grosan Cristina első mozifilmjét: A legjobb dolgokon bőgni kell címűt, mely a Szarajevói Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. Ekkor lesz látható a háromszoros olimpiai bajnok vívóról, Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért című dokumentumfilm, Muhi András Pires alkotása is. Először vetítik Nagyváradon Fazekas Máté Kilakoltatás című szatirikus filmjét és a fesztivál zárónapján lehet megnézni Kis Hajni Külön falka című alkotását is.

A TIFF Nagyvárad szervezői a többszörös díjnyertes rendező, forgatókönyvíró és producer Enyedi Ildikó munkásságát idéző visszatekintést is beiktattak a programba. Az én XX. századom felújított változata, valamint a Testről és lélekről című film mellett a rendező új alkotását, a tavalyi cannes-i filmfesztiválon bemutatott A feleségem történetét is vetítik Nagyváradon. A TIFF Nagyvárad teljes programja a https://oradea.tiff.ro/ oldalon böngészhető.

A kép forrása: filmtett.ro

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Többek között Orvos-Tóth Noémi, Nyáry Krisztián és Kadarkai Endre beszélgetnek az alkotókkal
Csoma Sándor: Magasságok és mélységek
Olivia Wilde és a Nincs baj, drágám Velencében
Taika Waititi: Thor: Szerelem és mennydörgés

Más művészeti ágakról

Mán-Várhegyi Réka: Vázlat valami máshoz, Magvető Kiadó, Budapest, 2022.
Interjú Vizin Viktóriával eltérő kulturális tapasztalatokról, a külföldre költözés fontos állomásairól


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés