bezár
 

irodalom

2022. 09. 12.
Hamarosan megjelenik Deák Csilla Örökösök című regénye
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hamarosan megjelenik Deák Csilla Örökösök című regénye A Prae Kiadó hamarosan magyarul is megjelenteti Deák Csilla Örökösök című regényét. A könyv fordításául szóló mű angolul Gabor Celia szerzői névvel, Heirs címmel jelent meg 2012-ben a Trafford kiadónál az Amerikai Egyesült Államokban.

A regény a tizenkilencedik század közepén Közép-Európában zajló forradalmak és a huszadik század háborúi köré épülve mutatja meg, hogyan alakította egymásba fonódó életét két család öt nemzedéke, miközben gálánsan küzdöttek a történelem sötét hullámai ellen.

A szerző élete kezdeti szakaszát története helyszínein töltötte, első kézből szerzett tapasztalatokat a felidézett események későbbi részeiről. Ezeket a közvetlenül vagy közvetve átélt történéseket költői szabadsággal, de kutatásokra alapozva írta meg.

Hogyan áll össze titkos életek kirakósa, otthon-e a haza, hogyan hat egymásra az egyén és a közösség viszonya? A Magyarország egyik legmeghatározóbb korát átszövő családtörténet akcióban, szerelemben, szövetségben és árulásban gazdagon keresi a választ ezekre a kérdésekre.

A fordítást Mizser Fruzsina az alábbi kiadás alapján készíti: Celia Gabor: Heirs. Part I–II. Trafford Publishing, 2012.

A könyv megjelenését az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

Deák Csilla

Deák Csilla

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés