bezár
 

zene

2022. 09. 26.
Operaprogramok a Müpában
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Operaprogramok a Müpában Drámai, klasszikus, modern, emelkedett, krimiszerűen izgalmas vagy épp magával ragadóan dallamos: az opera műfaja rendkívül sokszínű, és ezerféle kikapcsolódásra ad lehetőséget! Ráadásul a Müpában az elkövetkezendő hónapokban az óvatosabb operakedvelők és a zenés színpad elkötelezett rajongói is megtalálják a számításaikat, hiszen világsztárok delikát áriaestjeitől a Neue Oper Wien vendégjátékán át ritkán hallható ínyencségekig és egyenesen New Yorkból közvetített előadásokig számos program közül válogathat a közönség – közölte a Müpa a prae.hu művészeti portállal.

Október 10-én Michael Volle ad áriakoncertet Fricka és Brangäne emlékezetes megformálójaként ismert kiváló mezzoszopránnal, Schöck Ataláva a fennállásának 150. évét ünneplő magyarországi Wagner Társaság jubileuma alkalmából.

Október 15-én pedig Magyarországon is bemutatják Jörg Widman: Das Gesicht im Spiegel (Arc a tükörben) című operáját. A művész első operája tudományetikai és érzelmi dilemákat egyaránt megjelenít.

Október 22-én az irodalomtörténet és az operairodalom egyik legerősebb női sorsa kerül színpadra, ugyanis Médea története elevenik meg David McVicar rendezésében.

November 17-én az elsősorban szimfóniáiról ismert Schubertnek ezúttal az egyik híres operája elevenedik meg a színpadon: Alfonso és Estrella történetét historikus elemzésben hallgathatják a zenére vágyó fülek.

December 12-én napjaink egyik legnagyobb Wagner-szopránjának, Nina Stemmenek hallgathatjuk meg az áriaestjét. A művésznő húsz év után tér vissza újra Magyarországra, hogy koncertet adhasson a Müpában.

Kevin Puts Az órák című regényéből készült operát közvetíti a Müpa december 10-én. A Pulitzer-díjas regényből már készült film is, ezúttal pedig zenés formában viszik színre a szövevényes cselekményt.

Részletek és további információ az alábbi linken érhetők el. 

Négyzetes kép a leadben: mupa.hu

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés