bezár
 

zene

2022. 10. 07.
Daniel Hope, Claudio Bohórquez és Nagy Péter a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Daniel Hope, Claudio Bohórquez és Nagy Péter a Zeneakadémián A Zeneakadémián ezúttal Dvořák és Kreisler művei csnedülenk fel Daniel Hope, Claudio Bohórquez és Nagy Péter előadásában – áll a zeneakademia.hu-n.

A világ különböző tájairól érkező művészek találkoznak a Zeneakadémia Nagytermében, hogy eljátsszák Dvořák csodálatos szépségű kamarazenéjének négy emblematikus darabját, valamint egy általa ihletett művet. A brit Daniel Hope nemzetközi karrierje a 2000-es évek elején indult a legendás Beaux Arts Trió hegedűseként, majd szólistaként is kiteljesedett. A dél-amerikai származású német gordonkaművész, Claudio Bohórquez generációjának egyik legjelesebb képviselője, számos nemzetközi verseny favoritja, nem véletlenül nevezik Pablo Casals egyik legfőbb művészi örökösének. Kamarapartnerüket, Nagy Pétert pedig aligha kell bemutatni, hiszen ő évtizedek óta a magyar zenei élet aktív szereplője. A három kiváló előadó azonban nem itt találkozik először: lemezen is hallható lenyűgöző közös muzsikálásuk – most élőben is részesei lehetünk ennek az élménynek.

A koncertet KÓDA követi – az előadás után kezdődő kötetlen, félórás beszélgetés a hangversenyen közreműködő előadókkal.

A kép forrása: schlossakademie.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés