bezár
 

zene

2022. 10. 11.
Indiában vendégszerepel a Magyar Állami Operaház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indiában vendégszerepel a Magyar Állami Operaház Ifjabb Johann Strauss A denevér című operettjével és Erkel Ferenc Bánk bán című operájával mutatkozik be a Magyar Állami Operaház a héten Indiában.

A dalszínház szerdától vasárnapig a Nemzeti Előadóművészeti Központ (National Centre for the Performing Arts - NCPA) meghívására India legnagyobb és leggazdagabb városában, a 12,5 milliós lakosú Mumbaiban vendégeskedik - közölte az Operaház hétfőn az MTI-vel.

A denevér című művet három alkalommal adják elő Szinetár Miklós 2001-es rendezésében, Kovácsházi István (Eisenstein), Horti Lilla (Rosalinda), Sándor Csaba (Frank), Haris Nadin (Orlovszkij), Balczó Péter (Alfréd), Haja Zsolt (Falke), Ujvári Gergely (Blind), Rácz Rita (Adél), Vida Péter (Frosch) és Kapi Zsuzsanna (Ida) előadásában.

A produkcióban közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató Csiki Gábor) és az NCPA 2006-ban alakult rezidens együttese, az Indiai Szimfonikus Zenekar (Symphony Orchestra of India - SOI), amelyet a Magyar Állami Operaház Zenekarának szólamvezetői és Cser Ádám karmester készít fel a produkcióra.

Szombaton Erkel Ferenc Bánk bán című operája hangzik el az indiai közönség előtt koncertszerű előadásban, Nagy Viktória jelmezeiben, Kovácsházi István (Bánk), Rőser Orsolya Hajnalka (Melinda), Gál Erika (Gertrúd), Balczó Péter (Ottó), Rezsnyák Róbert (II. Endre / Biberach), Sándor Csaba (Petur bán), Haja Zsolt (Tiborc) és Ujvári Gergely (Királyi tiszt) előadásában.

A produkcióban ezúttal is a Magyar Állami Operaház Énekkara és az Indiai Szimfonikus Zenekar működik közre a Magyar Állami Operaház Zenekarának szólamvezetőivel közösen, Cser Ádám vezényletével.

Mindkét előadás helyszíne az 1969-ben átadott, számos műfajnak otthont adó Nemzeti Előadóművészeti Központ öt színházterme közül a legnagyobb, az 1999-ben megnyílt és több mint 1100 fő befogadására alkalmas Jamshed Bhabha Színház.

Nem a mumbai fellépés az egyedüli ázsiai vendégszerepés idén ősszel az Opera életében. A társulat október 28. és november 13. között öt év után tér vissza Japánba egy tizenkét állomásos turnéra, ezúttal Szinetár Miklós A varázsfuvola című, 2014-es rendezésével - emelik ki a közleményben.

A kép forrása: Berecz Valter/ opera.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés