bezár
 

színház

2022. 10. 26.
Improvizációs sorozat indul a Pesti Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lesz, ami lesz címmel improvizációs sorozat indul a Pesti Színházban pénteken. A havonta jelentkező sorozat első estjén a Vígszínház művészei Borúra derű, avagy válságkezelési útmutató alcímmel fognak rögtönözni.

Havonta egy alkalommal a Vígszínház társulatának más-más tagjai a legkülönfélébb játékszabályok szerint, de mindenképpen a nézők aktív közreműködésével fognak improvizálni - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Október 28-án Borúra derű, avagy válságkezelési útmutató alcímmel Bach Kata, Brasch Bence, Halász Judit, Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Orosz Ákos, Ötvös András és Seress Zoltán fog játszani.

 A társulat gazdasági, rezsi, szociális, pszichológiai, egzisztenciális, párkapcsolati válságok kezelésére ad útmutatót a Pesti Színházban. A napjainkat meghatározó, körülölelő, néha besötétítő, máskor abszurddá tevő válságok témájában fognak a színészek rögtönözni - áll a közleményben.

Az idei estek házigazdája Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója lesz, aki szerint az improvizáció az abszolút jelenidő. "Végül is ez az életünk, manapság egyre kiszámíthatatlanabb, mi fog történni a következő pillanatban. Nehéz uralni a jelent" - idézi az igazgatót a közlemény.

Amikor az ember improvizál, csak önmagából építkezhet, talán még többet árul el önmagáról, mint egy nagy klasszikus szerepben. "Ugrás az ismeretlenbe, csak a kollégában bízhatsz. Nincs író, sem rendező a háttérben kottával, instrukciókkal, vezérfonallal" - teszi hozzá.

 "Felmegy az adrenalin és kilökődnek a mondatok. Vagy nem lökődnek ki, csikorog az agy, a néző számára azt hiszem, ez is szórakoztató" - jegyzi meg.

Mint fogalmaz, egy közös játék ez, ahol a nézőtéren ülő is végigpörgeti önmagában, mit mondana, merrefelé vinné a történetet. "Ezekre az estekre másképp készülünk, nevezetesen sehogy" - hangsúlyozza Rudolf Péter.

A kép forrás a www.vigszinhaz.hu.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés