bezár
 

irodalom

2022. 11. 12.
Jövő szerdán kezdődik a 25. Faludi Nemzetközi Filmszemle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 16-án kezdődik a fővárosi Premier Kultcaféban a 25. Faludi Nemzetközi Filmszemle, amelyre idén spanyol és magyar alkotóktól érkezett a legtöbb pályamű. A  november 19-ig tartó szemlére - amelynek mottója az "Ajándék" - a világ 64 országából 662 rövidfilm és mintegy 80 fotós nevezés érkezett. A filmes nevezések száma mintegy a duplájára nőtt a tavalyihoz képest.

Spanyolok és magyarok mellett orosz, iráni és francia alkotóktól érkezett a legtöbb pályamű, de neveztek Zimbabwéből, Venezuelából, Tunéziából, Japánból és Kanadából is.

A szemlére nevezett több mint hatszáz film hatszáz különböző alkotót és közösséget jelent, akiken keresztül a nézők érvényes képet kaphatnak arról, hogy a teremtés ajándékával mit is tud a ma alkotó embere kezdeni. A Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia és a Párbeszéd Háza Faludi Film és Média részlege által szervezett 25. Faludi Nemzetközi Filmszemlére és Fotópályázatra dokumentumfilm, játékfilm, animációs-kísérleti film, nagy dokumentumfilm, valamint fotó kategóriában lehetett pályázni.

A pályamunkákból előzsűri válogatja ki a szemle négy napja alatt vetített 25 órányi filmet. Emellett a zsűrik tagjaival, filmes szakemberekkel és a jezsuita rend tagjaival felvett szakmai beszélgetéseket is láthatnak az érdeklődők november 18-án és 19-én. A díjkiosztót és a szemle záróeseményét november 19-én este rendezik meg. A belépés a filmszemle valamennyi programjára ingyenes.

A fotópályázat nyertes képeiből 2023 tavaszán nyílik majd kiállítás a Párbeszéd Házában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés