bezár
 

zene

2023. 01. 06.
Bogányi zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bogányi zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek Budapest, 2023. január 5., csütörtök (MTI) - Bogányi Gergely szóló zongoraestjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek zongorasorozata január 25-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.   

A szervezők közleménye szerint a Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész generációjának egyik legkiemelkedőbb alakja. Legfontosabb versenygyőzelme az 1996-os Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen elért első helyezés volt. Bogányi Gergely repertoárjából kiemelkedik Chopin, de Liszt és Mozart műveinek előadása is jelentős súllyal szerepel életművében. 

Mint írják, idei szólóestjének műsorát négy zeneszerzőnek szenteli: a koncerten Mozart, Schumann, Mendelssohn és Brahms egy-egy műve hangzik el. Bogányi Gergely ez alkalommal is a saját maga által fejlesztett zongorán fog játszani. 

A közlemény felidézi, hogy Bogányi Gergely számos zenei verseny díjazottja. Repertoárján több mint harminc zongoraverseny és a zongorairodalom jelentős része szerepel. Egyebek közt 2000-ben Liszt-díjat, 2002-ben Gramofon-díjat kapott. 2004-ben Kossuth-díjjal tüntették ki, majd 2008-ban Junior Prima-díjjal, 2011-ben pedig Prima-díjjal ismerték el művészeti tevékenységét. 

Az MVM Koncertek zongorasorozatának következő koncertjén, március 17-én Grigorij Szokolov lép fel a Müpában. Bővebb információ a www.azongora.hu honlapon olvasható - áll a közleményben. 

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Scruton zenei írásainak magyar fordításáról
Bartók Béla zenéjének tovább élése a jazzben 1.
Barabás Lőrinc szólóestje a pécsi Szabadkikötőben
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Solti Árpád válaszol

Más művészeti ágakról

Légrádi Gergely: Alkalomadtán
gyerek

Népmesevetítés, kiállítás, kézműves program és bábszínház a Cinema MOM-ban
Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és a mélyvölgyi utazás


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés