bezár
 

zene

2023. 01. 10.
Beethoven-esttel nyit a MÁV Szimfonikus Zenekar
Szőke Tibor-mesterbérlet sorozat a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Beethoven-esttel nyit a MÁV Szimfonikus Zenekar A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben olyan karmesterek vezényletével hallgathatja meg a közönség a koncerteket, mint Kovács János, Farkas Róbert, Takács-Nagy Gábor és Charles Dutoit - közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

A csütörtöki Beethoven-esten Kovács János vezényletével Beethoven I. és V. szimfóniája hangzik el, közöttük pedig a szerző egyik fiatalkori műve, az Ah perfido! (Ó, te álnok!) kezdetű hangversenyária Kolonits Klára szoprán közreműködésével. A második hangversenyt Farkas Róbert, a MÁV Szimfonikusok vezető karmestere vezényletével február 9-én tartják. A műsoron Mahler és Csajkovszkij művei szerepelnek, az est közreműködője Elisabeth Leonskaja zongoraművész lesz.

A március 16-i Beethoven Forever című est szólistája Maxim Vengerov orosz hegedűművész, dirigense pedig Takács-Nagy Gábor, a MÁV Szimfonikusok állandó vendégkarmestere lesz. A műsoron Beethoven III. (Eroica) szimfóniája szerepel. A mesterbérlet negyedik hangversenye május 4-én lesz. A Romantika géniuszai című esten Berlioz és Liszt népszerű műveit hallhatja a közönség a Grammy-díjas Charles Dutoit vezényletével. A hangversenyen Liszt első, Esz-dúr zongoraversenye hangzik el Balázs János előadásában, valamint Berlioz Római karnevál nyitánya és a Fantasztikus szimfónia című műve lesz hallható. A Szőke Tibor-mesterbérlet egyes koncertjeire szólójegyek is vásárolhatók a szabad helyek függvényében - olvasható a zenekar közleményében.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés