bezár
 

film

2023. 01. 18.
10+1 napon keresztül tart a 7. Magyar Filmszüret
Január 26. és február 5. között a 2022-es év legjobb hazai mozifilmjei kapnak főszerepet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 110 éves debreceni Apolló mozi 7. Magyar Filmszüretén január 26. és február 5. között a 2022-es év legjobb hazai mozifilmjei kapnak főszerepet 10+1 napon keresztül. A fesztiválon szinte minden nap közönségtalálkozókra várják a nézőket a szervezők, melyek során rengeteg érdekesség és műhelytitok tárul fel a magyar filmgyártás világából.

A debreceni Magyar Filmszüret az ország egyik legnagyobb hazai filmekkel foglalkozó fesztiválja. Műsorra kerülnek a tavalyi év legnézettebb filmjei, mint például Az unoka, a Kilakoltatás vagy A játszma. A visszatekintő vetítések mellett, a hagyományoknak megfelelően, több film is a Filmszüreten látható először az Apolló moziban, többek között Az almafa virága, a Hat hét és a 129 című filmeket is premier előtt vetítik. A moziélményt minden nap kísérőprogramok és közönségtalálkozók egészítik ki, ezek keretében alkotókkal, rendezőkkel, színészekkel beszélgethetnek az érdeklődők. A Filmszüret idején többek között Földes László Hobó, Kulka János és Thuróczy Szabolcs is megfordul Debrecenben.

Szintén hagyománnyá érett a Filmszüreten, hogy neves magyar alkotók vállalnak védnöki feladatokat, beállva a magyar film népszerűsítésének ügye mellé.  A fesztivál idén két kiemelt vendéget köszönt: Tiszeker Dániel filmrendező és Stork Natasa színésznő a 2023-as fesztivál védnökei.

Tiszeker Dániel olyan közönségsikereket rendezett, mint a #sohavégetnemérős, a Nagykarácsony és a Nyugati nyaralás. A Nagykarácsony elképesztő, 130 ezres nézettséget produkált 2021-ben a hazai mozikban, a Nyugati nyaralás pedig 2022 legnézettebb mozifilmje lett itthon, több mint 83 ezer nézővel. A rendezővel a Nyugati nyaralás című film közönségtalálkozóján találkozhat majd a közönség Debrecenben.

Stork Natasa színésznő a hazai filmipar egyik legnagyobb feltörekvő sztárja. A rendkívül tehetséges művésznő az Oscar-nevezett Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben nyújtott alakításáért számos nemzetközi elismerésben részesült. Legújabb filmjében nyújtott alakításáért a New York-i Filmhéten a legjobb színésznőnek járó díjat vehette át a színésznő. Ezt a filmet a Filmszüretre is elkíséri védnökként, a Veszélyes lehet a fagyi vetítés utáni ankétján lehet majd találkozni Stork Natasával.

A közönség 10+1 napon keresztül válogathat a filmekből, ráadásul kedvezményes jegyáron. Valamennyi előadás és közönségtalálkozó helyszíne az Apolló mozi Kertész Mihály terme lesz. A regisztrációs jegy 650 Ft, a normál jegy: 1.300 Ft (mely érvényes a premier előtti vetítésekre), mindkettő magában foglalja adott filmhez kapcsolódó beszélgetésen történő részvételt is. A jegyértékesítés elindult, jegyek elérhetőek az Apolló mozi weboldalán.

Minden filmrajongót vár tehát a debreceni Apolló mozi január 26. és február 5. között, 10+1 napon keresztül, nagyszerű moziélményekkel és fantasztikus beszélgetésekkel, a 7. Magyar Filmszüreten – üzenték a szervezők.

 

Hír és képek forrása: 7. Magyar Filmszüret

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés