bezár
 

színház

2023. 01. 31.
Egy kevésbé ismert Grimm-mesét mutat be a kecskeméti Ciróka Bábszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egy kevésbé ismert Grimm-mesét mutat be a kecskeméti Ciróka Bábszínház Egyszem, Kétszem, Háromszem címmel egy egy kevésbé ismert Grimm-mese bemutatójára készül a kecskeméti Ciróka Bábszínház.

Mint Oláh-Bebesi Bori író az MTI-nek elmondta, a hatéves kortól ajánlott előadás egy olyan világot mutat be, amely eltér a miénktől. Itt minden embernek egy, három vagy hét, azaz páratlan számú szeme van. Ebben a világban él három nővér az erdő közepén. Páratlanul szépek és különlegesek, de egyikük, Kétszemű más, mint testvérei. Páros szemmel született, ezért nővérei szemében ő furcsa, hibás. Lenézik, kiközösítik, dolgoztatják. Kétszemű azonban nincs egyedül. Kis segítséggel megtanul kiállni önmagáért. Nem kell ehhez más, csak egy álruhás tündér, egy kis énektudás és egy kecske - fogalmazott.

Szkéné színház

Kiemelte: az Egyszem, Kétszem, Háromszem egy történet a furcsaságokról és az elfogadásról, egy olyan kifordított világról, ahol semmi sem az, aminek látszik. A Grimm-testvérek e kevésbé ismert meséje bebizonyítja, hogy a külső nem minden, az igazi lényünk belül rejtőzik. A kiközösített, cselédsorban tartott kétszemű kislány megtanulja elfogadni önmagát, és képes lesz kiállni magáért - tette hozzá.

Fodor Orsolya író-rendező elmondta: a főként maszkos játékra épülő előadásban nagy hangsúlyt kap a zene, a mozgás és a térhasználat. Mind a szöveg, mind a látványvilág szintjén a páratlan és a szem motívuma áll a középpontban. Mint rámutatott, a maszkos formavilág igazán alkalmas arra, hogy megszokjuk a három testvér világát, és megérthessük, hogy miért olyan nehéz Kétszeműnek lenni.

A darab létrehozásában alkotói és előadói oldalról is több fiatal pályakezdő vesz részt. Horgas Ráhel és Szekeres Máté frissen végzett bábszínészként első évadjukat töltik a Ciróka Bábszínházban, de Simonyi-Lengyel Mira tervező, Barna Lilla koreográfus, Frank Tamás zeneszerző és Fodor Orsolya író-rendező is a friss diplomások csapatát erősíti.

A produkciót február 11-étől az iskolások bérletében és a bábszínház hétvégi előadássorozatában láthatják majd a nézők.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Üvegcipő a Vígszínházban
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés