bezár
 

art&design

2023. 02. 15.
PROTO a FUGÁ-ban
Kusztos Júlia képzőművész és Szőcs Márton zeneszerző közös kiállítása
Tartalom értékelése (4 vélemény alapján):
Február 18-án 17 órakor intermediális kiállítás nyílik a FUGÁ-ban, mely a befogadókat a legelementárisabb esztétikai tapasztalat elé állítja, ahol nem kulturális kódokkal felruházott műalkotásokat láthatunk majd, hanem archeológiai mélyfúrásokat végezhetünk a kiállított médiumokban vagy eseményként élhetjük meg azokat. 

A március 19-ig nyitva tartó kiállítás művészei olyan interaktív térinstallációt hoztak létre, amely az egyes művészeti médiumok segítségével olyan feszültségteret generál, ahol az emberi megismerés minden tapasztal előttit a tapasztalat és tudati reflexió felől megragadni kívánó jellege kudarcot vall: természet és kultúra olyan hibridizációja válik itt a kísérletezés terepasztalává, ahol az úgynevezett xeno-archaikum iránt érdeklődőket egy soha nem volt eredettörténeten keresztül kalauzolják végig. 

Ki ne vágyna egy efféle intergalaktikus képzeletbeli utazásra, amelynek őstörténete nem visszavezethető, és amelynek irányát mi magunk jelölhetjük ki?  

Kurátor: Nemes Z. Márió

Fotó: Kusztos Júlia

A kiállítás maximum öt fős csoportokban tekinthető meg.

Külön köszönet: Terkál Róbertnek, Adorján Zalánnak, Szigetvári Andreának, Bartók Mária Hedvignek, Varga Bálintnak, Kusztos Annának

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés