bezár
 

film

2023. 02. 17.
Replika lapszámbemutató a részvételi film jegyében
Filmvetítés és beszélgetés a pécsi Szabadkikötőben
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
A részvételi film kérdéskörét tekinti át a Replika folyóirat 124. száma. A pécsi Szabadkikötőben filmvetítéssel egybekötött lapszámbemutató és beszélgetés lesz 2023. február 20-án, 16 órától.

Michael Stewart társadalomantropológus a következő felhívással indította el 2011-ben a MyStreet részvételi filmes projektet: "MyStreet A te történeted – filmen elmesélve. Arról szól, hogy hol vagy, ki vagy és hogyan élsz… a helyedről a térképen. A MyStreet a hétköznapi élet élő archívuma, mely téged is arra bíztat, hogy hagyj nyomot és keltsd életre a környezeted. Számolj be videón egy számodra fontos helyhez fűződő élményeidről és az ottani emberekről. Nézd meg mások filmjeit online, és tanulj mások életéről és lakóhelyéről. … A MyStreet azt szeretné, hogy kapcsolódj be a munkába úgy, ahogy neked tetszik."

Stewart tanulmányát a Replika folyóirat 124-es számának részvételi filmes blokkjában olvashatja az érdeklődő. A február 20-án, hétfő délután 16 órakor kezdődő beszélgetésen jelen lesz Gács Anna irodalmár, Glózer Rita médiakutató, Ligeti György szociológus, Müllner András irodalmár, a blokk szerkesztője, valamint Rumann Gábor filmes és filmoktató. A moderátor Simor Kamilla, a PTE Filmtudomány Tanszék oktatója.

További részletek az esemény Facebook-oldalán.

A felhasznált fotók a Szabadkikötő facebook-oldaláról származnak.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés