bezár
 

film

2023. 02. 27.
Streamingszolgáltatók Magyarországon
A Magyar Filmadatbázis platformkörképe
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2023. február 14-én, kedden érkezett meg a magyar háztartásokba a SkyShowtime. A Magyar Filmadatbázis három szempont alapján – ár, katalógus jellege és hogy hány eszközről nézhetőek – ABC rendben haladva összehasonlította a legfontosabb streaming platformokat, hogy a felhasználóknak könnyebb legyen eligazodni az egyre bővülő kínálatban. Alább megismerhető a Mafab által készített körkép.

Az Amazon Prime Video egyik előnye, hogy benne van az Amazon Prime-ban, így az előfizetőknek csomagrendeléseikhez ingyenes szállítás jár. Havi 899 forintért a műsortárat gigászi katalógus, illetve az eredeti produkciók tekintetében olyan sorozatok fémjelzik, mint A periféria, A fiúk című (anti)szuperhős sorozat, a Jack Ryan-széria, de náluk van A gyűrűk ura, illetve A hatalom gyűrűi című előzménysorozat is. A műsort egyidejűleg akár 3 eszközről is lehet nézni, és van egy 30 napos ingyenes próbaidőszak, amely alatt tesztelhető, valóban tetszik-e a kínálat.

Az Apple TV havi 1890 forintért 5 egyidejű eszköz használatát biztosítja. Olyan sorozatokat kínál, mint például a Servant vagy a 11 Emmy-díjas Ted Lasso, megtartva a heti premier klasszikus hagyományát. Saját gyártású filmekben is egyre sikeresebbek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tavaly 3 Oscar-díjat nyert CODA.

A családosok kedvence lehet a Disney+, amely havi 2490 forintért kifejezetten sok szinkronizált tartalmat, főként családi filmeket és vígjátékokat nyújt, és 4 eszközről lehet egyidejűleg streamelni. Övék az egyik legszélesebb katalógus, hiszen minden benne van a Marveltől, a Walt Disney Pictures-től vagy a Pixartól a Staron át a National Geographic-ig. Ráadásul a Disney-filmek általában alig másfél hónappal a mozipremier után már felkerülnek a platformra. Az amerikai ABC tévécsatorna tartalmai is itt láthatók, sok nőket érdeklő témával, a FOX felvásárlásával pedig még tovább bővítették a katalógust.

Az HBO GO helyét vette át a rendkívül széles palettát lefedő HBO Max, mely 3 eszközről nézhető egyszerre. Havi 2390 forintért a felnőttek talán itt válogathatnak a legnagyobb eredeti katalógusból. Olyan sorozatok láthatók itt, mint a Trónok harca, a Maffiózók, a Sírhant művek, a Sárkányok háza és a The Last of Us. Ráadásul az HBO Maxon a Warner Bros. összes filmje – pl. a Batman vagy az Elvis – csupán néhány héttel a mozikba érkezésük után már elérhetők. Mindeközben a gyerekek is jól szórakoznak, hisz a DC-képregények adaptációit, a Harry Potter-filmeket és a Cartoon Network tartalmait itt nézhetik meg.

Magyarországon jelenleg a Nextflix a legdrágábban elérhető streamingszolgáltatás, igaz, három különböző csomagból választhat a néző: 2490, 3490 és 4490 forintos áron. Ők voltak az elsők ezen a piacon, hatalmas könyvtárral rendelkeznek – köztük magyar alkotásokkal is. A platform filmjei az utóbbi években a legnagyobb világsztárokat is felvonultatták, lásd A szürke embert Ryan Goslinggal és Chris Evansszel, saját frachise-okat építenek (Tyler Rake: A kimenekítés és a hamarosan érkező folytatás), rendszeresen szerepelnek a filmjeik az Oscar-mezőnyben (Az Ír), és olyan eredeti sorozatokkal tarolják le a világot, mint a Stranger Things, a Nyerd meg az életed vagy a Wednesday.

Végül nemrég debütált Magyarországon a hatalmas könyvtárral rendelkező SkyShowtime, amely havi 1990 forintért (indulási akcióban 999 forint) a Peacock és a Paramount Plus tartalmai mellett a Sky és a Showtime, az NBC, a CBS és a Comedy Central sorozatait és az MTV műsorait, a Paramount Pictures, a Universal Pictures és a DreamWorks Animation filmjeit, a Smithsonian Channel dokujait és a Nickelodeon gyerekműsorait hozza. Itt streamelhető többek között a Top Gun: Maverick, a Minyonok, valamint a Jurassic World franchise-ok, illetve olyan sorozatok, mint a Kevin Costner nevével fémjelzett Yellowstone vagy a Tulsa King Sylvester Stallone-nal. Az új szolgáltató magyar tartalmat is kínál: ide érkezik A besúgó és az Aranyélet két évada is.

A hazai palettát színesíti továbbá a kizárólag magyar filmek kínáló Filmio (1190 forint per hó), a hollywoodi sikerfilmeket felvonultató Telekom TVGO (a FilmKlubban több mint 6000 film nézhető 1500 forint per hó áron), az elsősorban művészfilmekre koncentráló Cinego (1 790 forint havonta vagy 18 900 forint évente) és a nemrégiben indult RTL+ (1990 forint havonta) is, mely A király című Zámbó Jimmy-sorozattal vált ismertté.

Forrás: Magyar Filmadatbázis

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés