bezár
 

gyerek

2023. 02. 24.
Folytatódik a Hab a tortán! mesesorozat
Tandori a Jurányiban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik a Hab a tortán! mesesorozat Folytatódik a Hab a tortán! mesesorozat, Tandori Dezső Medveálom madárszárnyon című kötetét alapul véve, melynek március 5-én a Jurányi Ház ad otthont. Az előadás 10:30-kor kezdődik, előtte színező és olvasókuckó, utána kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket és családjaikat. 

Főmedvénk a városban alussza téli álmát. Így talált rá a Költő: egy parkban, padon szunyókálva. A kis Főmedvét óvatosan a karjába vette, de talán ügyetlenül: a mackó felébredt. A Költő mesélni kezdett neki egy madárról, valaha volt legjobb barátjáról. A mackó csukott szemmel egy dallamot dünnyögött magának. Aztán csend lett. Hadd aludjon még egy kicsit, mindjárt itt a tavasz.

Az előadás Tandori Dezső Medveálom madárszárnyon kötetét alapul véve asszociatív sétára hívja a gyerekeket a medvék és verebek világába. Zenék, képek és álmok segítségével próbálnak közelebb kerülni ahhoz az ősbizalomhoz, ami az álmodó és az álmát őrző, a gyerek és a szülő között fűződik.

Alkotók: Veronika Keresztesová és Kárpáti Pál, Zsigó Anna és Szabó Sipos Ágoston.

A Pagony Kiadó és a Jurányi Ház közös programja.
 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára

Más művészeti ágakról

Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Csáki László: Kék Pelikan
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés