bezár
 

film

2023. 03. 05.
Vasárnap még lehet mozizni: idén a főváros a Budapesti Építészeti Filmnapok központi témája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló Budapesti Építészeti Filmnapokra idén március 2. és 5. között kerül sor a Toldi Moziban, már 15. alkalommal. A fesztivál Budapest 150. születésnapját ünnepelve ezúttal a főváros szempontjából releváns kérdésekkel foglalkozó több mint egy tucat filmmel és számos kísérő programmal jelentkezik.

A műsorkínálatban egyaránt helyet kapnak emlékezetes filmek a programsorozat elmúlt másfél évtizedéből, Budapestről szóló rövidfilmek, vagy olyan, más városokban vagy tájakon forgatott filmek, amelyek rímelnek a főváros legfontosabb kihívásaira. A vetítéseket különböző előadások és kerekasztal-beszélgetések kísérik.

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében megvalósuló fesztivál küldetése, hogy évről évre körképet adjon a világot, a régiót és Magyarországot aktuálisan foglalkoztató építészeti kérdésekről, valamint találkozási pontként szolgáljon építészek, filmkedvelők és érdeklődők számára egyaránt. Az építészetet és városfejlesztést közös ügynek tekinti, ezért célkitűzése, hogy párbeszédet kezdeményezzen az épített és nem épített környezetről, továbbá gondosan válogatott programjával gondolkodásra és cselekvésre ösztönözze közönségét.

Részletes program és jegyek a Toldi Artmozi oldalán.

Forrás: Budapest Építészeti Filmnapok

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Martin McDonagh: A sziget szellemei
Susanne Regina Meures Tomboló Irán című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Öbölnyi Megafon kötetbemutató
Édouard Louis Ki ölte meg az apámat? című darabja a Jurányiban
Kiki Kogelnik: Now is the Time – retrospektív kiállítás a Bank Austria Kunstforumban
Vendégváró Fesztivál a Bethlen Téri Színházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés