bezár
 

film

2023. 03. 10.
A Friss Hús idén is megrendezi az elsőfilmes fórumát
Márciusban érkezik az 5. Budapest Debut Film Forum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 27–31. között ötödik alkalommal rendezik a Budapest Debut Film Forumot. A fórumon az első nagyjátékfilmjüket és televíziós sorozatukat fejlesztő rendezők és producerek mutatják be projektjeiket és cserélnek tapasztalatokat az európai kollégáikkal. A szervezők célja, hogy szakmai iránymutatást adjanak a készülő filmtervek sikeres megvalósításához.

A Budapest Debut Film Forum lehetőséget biztosít az elsőfilmes alkotóknak, hogy nemzetközi, professzionális filmes mentorok előtt mutassák be debütáló projektjeiket. A szervezők szem előtt tartják, hogy a koprodukció kulcsfontosságú szerepet játszik a filmgyártásban: nemcsak finanszírozási, hanem forgalmazási szempontból is előnybe kerülhetnek azok a produkciók, amelyek több ország együttműködéseként jönnek létre.

A fórumra minden európai országból lehetett nevezni fikciósnagyjátékfilm-projekteket, azonban a visegrádi országok különleges fókuszt kapnak.

Az ötödik éve megrendezett Budapest Debut Film Forumon 2021 óta a mozifilmek mellett a televíziós sorozatok terveit is várják.

A szervezők a február 20-ig beérkezett pályázatok közül 5-5 olyan film és sorozattervet választanak ki, amelynek már van rendezője és producere is.

A BDFF a Visegrádi Koprodukciós Díjat is odaítéli az egyik projektnek, ezt az elismerést a legjobb, koprodukcióra különösen esélyes visegrádi országból érkező film- vagy sorozatterv kaphatja meg.

A műhelyt rendezvények, szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések és ingyenes esettanulmányok kísérik a szakma nemzetközileg elismert képviselőinek előadásában, a kísérő programok nyitva állnak a filmszakma résztvevői és a nagyközönség számára. Idén is olyan aktuális témákkal foglalkoznak majd, mint a fellendülő európai streamingipar, a filmnézési szokások és igények kiszolgálása, az európai filmgyártók szerepe és Magyarország helyzete ezen a területen.

A Budapest Debut Film Forum támogatója a Visegrad Fund és a Nemzeti Filmintézet, partnerei a New Europe Film Sales és az iShorts. További részlete a Budapest Debut Film Forum oldalán találhatók.

Forrás: Friss Hús.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés