bezár
 

art&design

2023. 03. 11.
Collectors' Pop Art címmel nyílik kiállítás a Bodó Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Collectors' Pop Art címmel nyílik kiállítás a Bodó Galériában "A műgyűjtő jobban hallja, mit súg Isten szíve" - Collectors' Pop Art címmel nyílik kiállítás a Bodó Galéria és Aukciósházban. A művek március 16-tól három hétig, április 6-ig tekinthetők meg-írja az MTI.

A Bodó Galéria és Aukciósház másodjára működik együtt a Műgyűjtők Klubjával, hogy ezúttal a gyűjteményekben található pop-art tematikájú, de elsősorban a poszt pop-art korszakba sorolható, főként magyar művészek alkotásait újabb közös kiállításon mutassa be - olvasható a szervezők MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, nincs olyan képzőművészeti irányzat, amely jobban kötődne a műgyűjtéshez, mint a pop-art. Andy Warhol szívvel-lélekkel állította, hogy a művészet árucikk: "jó üzletet csinálni, a legnagyobb művészet" - idézik a közleményben.

Az idei csoportos tárlat kettős címmel rendelkezik. Egyrészről a tárlat egyik művészének, Nagy Kriszta x-T egyik kiállításra kerülő alkotásának címét viseli, miszerint "A műgyűjtő jobban hallja, mit súg Isten szíve", másrészről pedig átfogóbb elnevezéssel, a Collectors' Pop Art címet kapta, rávilágítva a magángyűjtemények szerepére és a kiállítandó stílusirányzatra.

Az idei tárlat gazdag válogatás a Műgyűjtők Klubja gyűjteményeiben szereplő pop-art és poszt pop-art alkotásokból - áll a közleményben.

Mint kiemelik, a kiállító művészek között megtalálhatók olyan alkotók, akik a hazai művészeti szcéna évek, évtizedek óta elismert és jelentős szereplői, mint például drMáriás, Hecker Péter, Nagy Kriszta x-T, Radák Eszter, Soós Nóra, Weiler Péter vagy ef. Zámbó István és feLugossy László.

A kiállítók között vannak egészen fiatal, frissen végzett képzőművészek is, mint például Metzing Eszter, Gresa Márton, Naomi Devil, Liksay Gyopár. Továbbá a tárlat anyagába bekerült néhány nemzetközi pop-art kuriózum is, mint Sam Havadtoy, Jeff Koons, Keith Haring és Roy Lichtenstein egy-egy alkotása.

A közleményben kiemelik, hogy a 2023-as év fontos centenáriumi apropót is ad a kiállításnak, ugyanis 100 évvel ezelőtt született Roy Lichtenstein, a pop-art művészet egyik megteremtője. Világhírű műveiben a reklámok és képregények ábrázolásvilágát alkalmazta a jellegzetes raszterpontok és kontúrok kiemelésével.

"A Bodó Galéria és Aukciósházban Magyarországon elsőként szeretnénk a műgyűjtők és a galériák együttműködésével példát mutatni, hogy ez a különleges párosítás hosszú távon hagyományteremtő lehet" - olvasható a közleményben.

Az idén 5 éves Bodó Galéria és Aukciósház a nyitás óta nyolc sikeres aukciót bonyolított le, alkalmanként több mint 200 műalkotást bemutató kiállítással. Az aukciók mellett több jelentős életmű és periodikus kiállítást rendezett többek között, olyan magyar kortárs alkotó műveiből, mint például Hencze Tamás. Tavaly egy nagyszabású csoportos tárlatot mutatott be a Vajda Lajos Stúdió öt alapítójának (Aknay János, Bukta Imre, ef. Zámbó István, feLugossy László, Wahorn András) a Műgyűjtők Klubja magángyűjteményeiben szereplő alkotásaiból, Öntözés Tavasszal címmel.

Fotó: Bodó Galéria és Aukciósház Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés