bezár
 

színház

2023. 03. 19.
Új előadások a Független Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új előadások a Független Színházban A Független Színház Magyarország a tavasz folyamán több bemutatóval is készül, melyeknek a nemrég nyílt új játszóhely ad otthont. A helyszín a FüSzi az Independent Theater Hungary roma kultúra, független színházak és fiatal alkotók számára létrehozott közösségi és kulturális tere.

A Másik Produkció alkotóinak - Gulyás Hermann Sándornak és Jászberényi Gábornak - kurzusán a színház munkatársai új tudást kaptak arról, hogyan lehet akár csak két színésszel is számos szereplőt megjeleníteni, hogyan lehet ötletességgel, játékossággal, limitált lehetőségekből is igazi színházat alkotni. A mesterkurzuson tanult technikákat alkalmazva, két új előadás várja tavasztól az érdeklődőket. 

Szkéné színház

Elsőként Balogh Rodrigó Rothadó madarak című punkoperája kerül bemutatásra, melynek ősbemutatójára március 25-én, 19.30-kor kerül sor. Holdosi József: Hajh, cigányok, hajh, kányák, valamint Kányák című írásainak felhasználásával az előadást Varga Dávid, és Balogh Orsolya játsszák.

Balogh Rodrígó: Rothadó madarak
Dramaturg:  Bogya Tímea Éva
Zeneszerző: Varga Dávid
Látvány:  Gyenei Péter
Zenei közreműködő: Babindák István

A másik bemutató Móricz Zsigmond Hét krajcár című novellájának színpadi átirata, Nagy Henrik rendezésében. Az előadás bemutatójára április 30-án kerül sor.

Móricz Zsigmond: Hét krajcár
Színpadi adaptáció: Nagy Viktória Éva
Rendező:  Nagy Henrik Richárd
Szereplők:  Balogh Orsolya, Végh Zoltán
Operatőr: Vincze Alina

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Üvegcipő a Vígszínházban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés