bezár
 

színház

2023. 03. 20.
Betekintés a Bábszínház kulisszái mögé
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Betekintés a Bábszínház kulisszái mögé A bábszínház kulisszái mögé kalauzol a Deák17 Galéria és a Budapest Bábszínház Minden báb! címet viselő közös, kedden nyíló kiállítása. A főváros egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállításon a bábok, fotók, plakátok megtekintésén túl a látogatóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy végigkísérjék egy bábelőadás születését a tervezőasztaltól a színpadig.

A Budapest Bábszínház 73 éves múltjának köszönhetően képzőművészetileg is értékes bábarchívummal rendelkezik, ebből a mintegy huszonkétezer bábból álló gyűjteményből válogatott a két kurátor, Palya Gábor Dávid és Végvári Viktória. A kiállítás egyfajta történeti áttekintésre is vállalkozik, bemutatva a különböző korszakok bábjait és tervezőit, valamint az egyes korosztályok számára készülő bábok változatosságát.

Szkéné színház

A tárlaton az is kiderül, hogy a háttérben milyen sokféle szakma képviselői működnek együtt egy előadás megszületésében, így a kellékesek, a díszítők, a világosítók, a hangosítók, az öltöztetők, a sminkesek, a fodrászok, a műhelyek, valamint a szervezők munkájába is bepillanthatnak az érdeklődők.

A szervezők múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is készülnek három korcsoportban iskolai osztályok számára, valamint a kiállítótér történetében először, most az óvodásokat is várják interaktív foglalkozással.

A kiállítás május 27-ig látogatható a Deák17 Galériában.

Képek forrása: A Budapest Bábszínház hivatalos Facebook-oldala.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés