bezár
 

zene

2023. 03. 24.
Indul az idei Pastorale hangversenysorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul az idei Pastorale hangversenysorozat Március huszonötödikén, szombaton tartják az idei Pastorale családi hangversenysorozat nyitókoncertjét a Pesti Vigadóban: A mozdulatok költészete című esten a Magyar Táncművészeti Egyetem közreműködésével mutatnak be egy különleges zenei világot.

Közleményük szerint a Pastorale-sorozat előadásai több mint negyedszázada varázsolják el a közönséget. Az előadásokon a muzsikához kapcsolódva gyakran megjelennek a tánc, a képzőművészet, az építészet, az irodalom, a film- és fotóművészet alkotásai. Egy-egy szezon programja többféle tematikus hangversenyt, valamint operaelőadást és táncprogramot is kínál, így egyetlen bérlettel a közönség sokféle művészeti élménnyel gazdagodik - hangsúlyozzák a közleményben.

A Szent István Filharmonikusok és a Magyar Művészeti Akadémia közös sorozatának idei nyitó előadásán a Magyar Táncművészeti Egyetem a főszereplő: fellépnek a balett, a modern tánc és a néptánc szakirányokon tanuló fiatal tehetségek, a közönség láthat részleteket a Coppélia és A bajadér című látványos, romantikus balettekből, valamint Vivaldi A négy évszak és Ravel Bolero című művére készült izgalmas, új modern táncprodukciókat. A néptánc szakirányon tanuló fiatalok verbunkkal és palotással lépnek színpadra Bihari János és Erkel Ferenc dallamaira.

A Szent István Filharmonikusokat a sorozat történetében először a balettprodukciók avatott karmestere, Csányi Valéria vezényli. A sorozat házigazdái Solymosi Tari Emőke Széchenyi-díjas zenetörténész, az előadások szerkesztője és műsorvezetője, valamint Záborszky Kálmán Kossuth-díjas karmester, a Szent István Filharmonikusok művészeti vezetője lesznek.

Kép forrása: szentistvanfilharmonikusok.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés