bezár
 

film

2023. 03. 29.
A víz-hangok a IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztivál tematikája
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A víz-hangok a IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztivál tematikája Százöt országból mintegy 1260 filmmel jelentkeztek hazai és külföldi alkotók a Kék Bolygó Alapítvány támogatásával megrendezendő IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztiválra, amely május 19. és 21. között várja az érdeklődőket Gödöllőn, a Királyi Kastélyban - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az ingyenes fesztiválon a fenntarthatóság jegyében előadásokkal, workshopokkal, interaktív programokkal, múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokkal készülnek a szervezők.

Az idei mustrára nemzetközileg elismert műhelyek is neveztek, köztük a Walter Köhler filmproducer által alapított Terra Mater Factual Studios vagy a Marco Polo Film AG., Németország egyik legsikeresebb filmgyártó cége. A díjazott alkotók közül Yann Sochaczewski, Mathieu Le Lay, Jan Haft és Dan Dinu rendezők küldték el legújabb filmjeiket.  

A magyarok közül versenybe száll Szendőfi Balázs, Poroszka Magyar Zsolt, Fehér Zoltán, Kriska György, Garai Cintia és a Wildlife Messengers legújabb alkotásaikkal.  Mint írják, a tavalyi siker után az amatőr filmeseknek idén is lesz Third Eye versenyprogram. 

A nemzetközi produkciókat zsűri bírálja el, amelynek elnöke Vitray Tamás biológus, operatőr, szakíró, a National Geographic magyarországi főszerkesztője, tagjai pedig Takács Rita szerkesztő-rendező, Szalay Péter Balázs Béla-díjas rendező és Vladimir Blazevski macedón játék- és dokumentumfilm rendező, forgatókönyvíró.

A Kárpát-medence természeti értékeit összegyűjtő alkotásokat Széll Antal természetvédelmi szakember, filmes és fotós vezetésével Németh Beatrix televíziós szerkesztő, Kátai Róbert rendező rangsorolja. 
A rendezvény idei fókuszába a víz került. "Talán még időben vagyunk, hogy minden ember megértse, mit jelent ennek a bolygónak a fenntartható vízgazdálkodás, a vizek élőhelyei, a tavak, a folyók és az óceánok" - hívják fel a figyelmet a szervezők.

 

fotó: facebook.com/naturefestandfilm/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)
Pablo Larraín vámpírtörténettel érkezett Velencébe
Christopher Nolan Oppenheimeréről
Szabó Mátyás: Látom, amit látsz

Más művészeti ágakról

Magyarul olvasható Chrétien de Troyes: Perceval, avagy a grál meséje című verses regénye
gyerek

Megjelent Dániel András 20. Kufli-kötete
gyerek

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
A Grecsó fivérek estje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés