bezár
 

zene

2023. 04. 14.
Elkezdődött a Budapest Ritmo
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elkezdődött a Budapest Ritmo Az április 12–15. között megvalósuló eseménysorozat az egyiptomi szakrális zenétől a ciprusi psych-folkig, Izlandtól a Szaharáig elképesztő műfaji és földrajzi sokszínűséggel várja a világzene rajongóit – közölték a szervezők a prae.hu művészeti portállal. 

A fesztivál nyitókoncertje az egyiptomi és marokkói szakrális hagyományba kalauzol, a Mazaher és a magyar–marokkói Tariqa koncertjén a Magyar Zene Házában. A mágikus felütést az új hazai és régiós tehetségek seregszemléje követi a Szimplában.

Az Erzsébet téren lép fel a Kollár-Klemencz Kamarazenekar és vendégei: Másik János, Novák János és Csoóri Sándor „Sündi” játszanak olyan fiatal énekes-dalszerzők mellett, mint Balla Gergely és Barkóczi Noémi, saját számokkal és versfeldolgozásokkal szőve szorosabbá zene és költészet viszonyát.

Pénteken és szombaton többek között a szaharai rockot játszó Tamikrest, az izlandi díva, Emilíana Torrini a Colorist Orchestra kíséretében, Monsieur Doumani és az Óperentzia, a DAGADANA ukrán–lengyel jazzes elektronikája és a Kollár-Klemencz Kamarazenekar kényeztetik a közönséget.

Idén debütál a Ritmo produkciójában VENI, azaz Szász Veronika zenéjére Regős Ábel koncepciója mentén készült kísérleti rövidfilm, az Újra meg újra, de a 2022-ben készült filmetűdök is láthatóak lesznek pénteken és szombaton a Toldi moziban.

Részletes programok a honlapon, itt!

 

Fotó: Chripkó Lili

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Csáki László: Kék Pelikan


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés