bezár
 

irodalom

2023. 04. 12.
Negyedik alkalommal rendezik meg az Esterházy Péter Futball kupát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2023. április 15-én, szombaton 10-15 óra között immár negyedik alkalommal rendezi meg a Fiatal Írók Szövetsége az EP-kupát. A labdarúgó emléktornával Esterházy Péter élete és munkássága előtt tisztelgnek. A kupán való játékjog meghívásos alapon működik, viszont szeretettel várnak az eseményre profi labdarúgókon kívül és a magyar irodalmi életen belül mindenkit, hisz két meccs között Esterházynak szóló felolvasások szórakoztatják majd a tribünt - értesült a Prae művészeti portál. 

A calciot, voetbalt, fußballt, futballt már mindig is meghatározta a négyes szám bűvölete. A négy-négy-kettes bunkerfoci, a négy-három-hármas cruijffi iskola, az Aranycsapat 1954-es, történelmi jelentőségű veresége és persze EP is a negyedosztályban játszott:

Én az voltam. Negyedosztályú futballista. Amikor ezt mondom (egyébként: inkább ötöd; hol negyed, hol ötöd), a legtöbben elnevetik magukat, mintha tréfát hallanának, mintha önironikusan rögtön vissza is vonnám az állításomat, mintha a »negyedosztályú« jelző nevetségessé tenné a főnevet, mintha önkritikát gyakorolnék. Ó, nem.”

- írja Esterházy Péter Utazás a tizenhatos mélyére című művében. 

Helyszín: Újbudai Sportcentrum műfüves pálya, Budapest, Bártfai u. 52/B, 1115. 

Helyszín megközelítése: 4-es Metró és a 7-, 58-, 114-, 153-, 213-, 214-es busz, valamint az 1-es villamos Bikás parki megállójától a park felé 

Időpont: 2023. április 15. 10:00-15:00; találkozó 9:30-kor a Sportcentrum előtt

A résztvevők számára az átöltözés lehetősége biztosított.

Az eseményről részletesebben itt tudnak olvasni.  

Kép forrása: Fiatal Írók Szövetsége

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Emlékfát és emléktáblát avattak Kabai Lóránt tiszteletére
Andrei Dósa: Füveskert
Vida Gábor Senkiháza című regényének bemutatója a Margón
Tudósítás Gužák Klaudia és Gyurász Marianna könyvbemutatójáról

Más művészeti ágakról

Bánóczki Tibor – Szabó Sarolta: Műanyag égbolt
art&design

Méhek mint művészek, művészek mint méhészek
Interjú Horváth Lóczi Judit és Fajgerné Dudás Andrea képzőművészekkel közös együttműködésről, anyaságról, pályakezdetekről, példaképekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés