bezár
 

irodalom

2023. 04. 13.
Átadták az ötödik Starbucks Kávéköltők díjakat
Közel 200 pályázat közül választott a szakmai zsűri
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Starbucks Magyarország ötödik alkalommal hirdette meg versíró pályázatát, amelynek döntőjét a Magyar Költészet Napján, április 11-én tartották. A Starbucks Kávéköltők pályázat idei témája a Természet volt, az erre beérkező közel 200 pályázat közül a szakmai zsűri tagjai, Seres Lili Hanna, Pion István és Csalár Bence választották ki az öt döntőst, akik a The Workshopban megrendezett rendezvényen a nagyobb közönség előtt is előadhatták költeményeiket. Az idei versenyt Pászthy-Lénárt Flóra nyerte, aki a szakmai elismerésen és az értékes ajándékcsomagon túl, részt vehet a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) 2023-as irodalmi nyári táborában is - értesült a Prae művészeti portál. 

A Magyarországon az AmRest által üzemeltetett Starbucks idén ötödik alkalommal rendezte meg Kávéköltők verspályázatát, amelynek kiemelt célja a kávéházi kultúra és az irodalom kapcsolatának erősítése.

A pályázatra beérkezett közel 200 verset a szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai Pion István költő, slammer, újságíró és szerkesztő, Seres Lili Hanna költő, az ELTE BTK doktori hallgatója, a Fiatal Írók Szövetségének tagja, valamint Csalár Bence nemzetközileg is elismert divatújságíró és kreatív szakember. A díjátadó rendezvénynek idén először nem a Starbucks egyik kávézója adott otthont, hanem a The Workshop, ahol egy kerekasztal-beszélgetés keretén belül bemutatkoztak az idei döntősök, a szakmai zsűri pedig a pályázat értékeléséről mesélt, a beszélgetést Nyáry Luca moderálta. Az öt döntős pályázó közül az ide versenyt Pászthy-Lénárt Flóra nyerte, Turbékolás és Csaholás című versével, amely a Starbucks Facebook oldalán olvasható.

Nagy büszkeség számunkra, hogy idén rekordszámú pályázat érkezett a kiírásunkra. A közel 200 jelentkezés bizonyítja, hogy milyen nagy igény van az ilyen jellegű lehetőségekre a kezdő irodalmárok számára. Hálásak vagyunk minden partnerünknek, akik szakmai ismereteikkel és tanácsaikkal segítenek bennünket, külön köszönjük a zsűri tagjainak és a Fiatal Írók Szövetségének, hogy velünk tartanak.”

- mondta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand managere.

Gratulálunk az idei pályázat döntőseinek és a nyertesnek, bízunk benne, hogy hozzájárulhattunk irodalmi karrierjük elindításához és még sokat fogunk hallani sikereikről.”

A verspályázat ötödik évfordulójának alkalmából a kávézólánc több újítással is meglepte az irodalom- és kávékedvelőket. Kávématricákon hirdette a korábbi év döntőseit, továbbá kiadott egy limitált példányszámú újságot is.  A Starbucks Kávéköltők címet viselő kiadványban az elmúlt évek pályázati eredményei és a kávéval kapcsolatos érdekességek mellett, a Körúti Hajnal receptje is helyet kapott, annak az egyedi kávékoktélnak, amelyet a Starbucks baristái, kifejezetten a pályázat tiszteletére alkottak meg.

A verspályázat idei témája a Természet volt, amelyre kezdő irodalmárok nevezhettek egy magyar nyelven írt, nyomtatásban még meg nem jelent, illetve nyilvánosság számára más formában közzé vagy hozzáférhetővé nem tett, maximum 4000 karakter hosszúságú verssel. A döntőbe jutott pályázók Starbucks ajándékcsomagot és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által felajánlott értékes könyvcsomagot nyertek, a kiírás győztese pedig részt vehet a FISZ irodalmi nyári táborában 2023-ban.

Az eseményről további információ itt található. 

Kép forrása: www.starbucks.com

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Atmosphere rendezvénysorozat első estje
Helga Flatland, Malte Persson és Lilja Sigurðardóttir a PesText Nordicon
Ahogy Szőcs Petra átvette a Hazai Attila-díjat

Más művészeti ágakról

Háztartásbeli (Storytelling-est és balkáni falatozás csak nőknek) a STEREO Művházban
Nő létére – improvizált előadás a Kastner Kommunityben
Palojtay János doktori koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés