bezár
 

art&design

2023. 04. 16.
Grinberg Daniella kiállítás a K11 LABOR-ban
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Április 18-án, este hat órakor rendezik meg Grinber Daniella Terepmunka a Laboratóriumban című önálló kiállításának megnyitóját. A művész olyan rejtett konfliktusok feltérképezésére tesz kísérletet, melyek az ember és nem emberi entitások között létrejövő kapcsolódást jelzik.

Grinberg Daniella munkája egy nagyobb kutatás részét képezi, nagy hatással voltak rá azok helyszínek, ahol az ember mesterséges beavatkozásai és a természet organikusan kialakult szabályrendszerei abszurd módon konfrontálódhatnak. Ilyen például a gombafarm, a méhészet, a kisállat-kereskedés vagy a pálmaház, ahol a művész megfigyelőként gyűjti az információkat. Intuitív feljegyzéseivel az objektivitás mítosza ellen lép fel. Célja az, hogy vizuális dokumentációi, esszéi és talált tárgyai segítségével kizökkentse a nézőt az emberi szemszögből, és a világ nem-humán szereplői nézőpontjába helyezzenek minket. A terepmunka során tapasztalt hatások visszaidézése és a nem emberi cselekvők – jelen esetben az állatok, növények, tárgyak – perspektívájának bemutatása dekonstruálja a világról alkotott képünket, és ezzel újraértelmezi eddigi tudásunk jelentését.

A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2023 hivatalos programjának része.

A kiállítás 2023. 04. 19. és 2023. 05. 04. között tekinthető meg.

A kiállítást megnyitja: Richard Usher, a MOME Fotográfia szak oktatója, fotóművész

Kurátor: Viski Noémi

Zenei performansz: Bácsi Barnabás

Grafika: Kas Franci

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával

Más művészeti ágakról

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés