bezár
 

film

2023. 05. 18.
IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál Pénteken kezdődik a IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol vasárnapig az ökológiai témájú filmek vetítése mellett előadások, kiállítás, koncert, workshopok és játszóház is várja a közönséget.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szervezésében, az NFI támogatásával megvalósuló rendezvény iskolásoknak szóló programokkal veszi kezdetét. Vetítések, inspiráló feladatok, izgalmas terepgyakorlat és miniatűr óriásokat elemző labormunka várja a diákokat - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Szombaton és vasárnap négy helyszínen lesznek filmvetítések, de népszerű tudományos előadásokkal, filmszakmai gyakorlattal és workshopokkal is készülnek a fiataloknak. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem professzorai, Szabó István, Malatinszky Ákos és Garamvölgyi Judit tartanak előadásokat, amelyeken szó lesz egyebek mellett a műanyagszennyezésről, a vízhiányról, a vizes élőhelyek csökkenéséről és a Velencei-tó jövőjéről.

Ürge-Vorsatz Diána online jelentkezik be és a klíma- és energiaválság helyzetéről beszélget majd a közönséggel. A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet kutatói a Balaton ökoszisztémáját fenyegető invázióról, és a strandolási szokások megváltoztatásának szükségességéről szólnak majd, míg Radisics Milán természetfotós bemutatja Európa felett készült, öko-lábnyomunkat megjelenítő légifotóit.

Mint írják, az idei programot az edukáció és szórakoztatás mentén állították össze a szervezők. A szórakoztatást biztosíjta egyebek mellett Zóra (Urbányi Zóra énekes-dalszerző) koncertje is.  

A legfiatalabbakat játszóházi programok is várják, az esemény ingyenesen látogatható - áll a közleményben.

Fotó: naturefestandfilm.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés