bezár
 

zene

2023. 05. 24.
Vár a Várkert Bazár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vár a Várkert Bazár Klasszikus és könnyűzenei koncertek, irodalom, film, tánc és gyerekprogramok várják az érdeklődőket Nyári élményeid címmel a Várkert Bazár júniusban induló és szeptemberig tartó programsorozatában.

A Várkert Bazár hagyományos nyári tárlata júniusban nyílik 100 év szezon - Építészeti emlékeink a Balaton-parton címmel. A tárlat a Balaton építészeti örökségét mutatja be archív és mai fotókon keresztül, olyan emblematikus épületek lesznek láthatók, mint a szántódi rév vagy a Hauszmann Alajos által tervezett Balatonfüredi Yacht Club épülete. A kiállítás június 24-én csatlakozik a múzeumok éjszakája eseményhez, amelyen lesz filmvetítés és látogatható lesz a Szent István-terem a budai Várban, de tematikus sétával is készülnek a szervezők. A sorozatban új helyszínek is lesznek: a Neoreneszánsz kert és a Lovarda, ahol a Várkert Irodalom idei utolsó eseményén a „tenger” kapja a fő szerepet.

Kiemelt program lesz június 11-én az Irány a nyár! című családi nap, amelyen egyebek mellett gyerekkoncertek, interaktív játszóház, kézműves foglalkozás várja a közönséget. A Bélaműhely koncertjén olyan zenei eszközök kerülnek elő, mint a „slagszaxofon” vagy „biciklikormány-tilinkó”.

Június 9-én a Kollár-Klemencz Kamarazenekar lép színpadra. „A klasszikus zene, a népzene és a ballada mai formáját keresem, fontosak a szövegek, de elsősorban az atmoszféra, a hangulat az, amit meg akarok fogni” - hangsúlyozta Kollár-Klemencz László.

Június 10-én a 2013-ban alakult Kelemen Kabátban ad nagykoncertet 10. születésnapja alkalmából. Horváth Boldi, a zenekar vezetője azt mondta: a koncerten az együttes első évtizedének dalait és nagy pillanatait idézik meg.

Június 30-án a Pink Floyd legismertebb dalait hozza el a közönségnek a Keep Floyding tribute zenekar.

A Petőfi-emlékévhez kapcsolódóan július 21-én különleges, Petőfi előtt tisztelgő koncert várja a közönséget Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, valamint a Modern Art Orchestra közreműködésével.

Augusztus 5-én a Mörk és a Nunki Bay Starship souljazz-hiphop kvartett zenél. Zentai Márk, a Mörk tagja arról beszélt, hogy első alkalommal lépnek fel együtt.

A nyári programsorozat zárásaként szeptember 10-én lép színpadra a 10 éves fennállását ünneplő Bozsik Yvette Társulat, amely a Kossuth-díjas koreográfus Lakodalom című táncelőadásának felújított változatát adja elő. Bozsik Yvette felidézte: nagyapja emlékére készítette a Lakodalmat három évtizeddel ezelőtt, a produkció újragondolva, új jelmezekkel, díszlettel és koreográfiával lesz látható, Lajkó Félix zenei kíséretével.

Mindezek mellett tematikus séták és mozi is várja nyáron a Várkert Bazárban a közönséget.

Kép forrása: varkertbazar.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés