bezár
 

irodalom

2023. 05. 25.
Horváth Florencia, Halász Rita, Kazsimér Soma, Harag Anita és Mécs Anna a díjazott
Újra átadták a ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatást
Tartalom értékelése (4 vélemény alapján):
Horváth Florencia, Halász Rita, Kazsimér Soma, Harag Anita és Mécs Anna a díjazott Kihirdették a harmadik alkalommal kiírt ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás díjazottjait. A havi 100.000 forinttal járó féléves ösztöndíjat ezúttal Horváth Florencia, Halász Rita, Kazsimér Soma, Harag Anita és Mécs Anna kapták, akik 2023 júniusa és novembere között részesülnek a támogatásban – értesítették a szervezők a prae.hu művészeti portált.

Ferencváros Képviselőtestülete 2021 júliusában alkotta meg a József Attila Irodalmi Támogatásról szóló rendeletét azzal a céllal, hogy a kerület kulturális élete és a ferencvárosi kultúra budapesti szintű elismerése magasabb szinten kerüljön kifejezésre. Az ösztöndíj – életkoruktól függetlenül – szeretné támogatni azokat az alkotókat, akik legfeljebb három szépirodalmi, irodalomtörténeti, irodalomkritikai könyvvel rendelkeznek. A rendelet a pályázás lehetőségét megnyitja Ferencváros testvérvárosaiban élő alkotók számára, érdemi támogatást és kulturális lehetőséget biztosítva nekik.

Az öttagú zsűri, Mesterházi Mónikának, Moskát Anitának, Tóth-Czifra Júliának, Nádasdy Ádámnak és Szálinger Balázsnak rendkívül nehéz feladattal nézett szembe, amikor az ötvenhárom színvonalas pályázatból pontozás útján sorrendet kellett felállítania. A beérkezett pályázók közül harminc kapott pontot a zsűri valamely tagjától vagy tagjaitól.

A ferencvárosi József Attila Irodalmi Támogatás következő pályázati kiírása 2024 áprilisában várható.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés