bezár
 

zene

2023. 08. 08.
Családi programmal emlékeznek Cseh Tamásra szombaton Bakonybélben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Családi programmal emlékeznek Cseh Tamásra szombaton Bakonybélben Az Énekmondó emlékezete című családi programmal tisztelegnek Cseh Tamás előtt szombaton Bakonybélben. A település egykori díszpolgárának emlékére szervezett egész napos rendezvényen az érdeklődők megismerhetik az indián hagyományokat, lesz zenei program, a legkisebbeket pedig meseelőadással várják - tájékoztatta kedden az MTI-t a rendezvény szervezője.

Felföldi Andrea felidézte: Cseh Tamás, aki idén lett volna 80 éves, a település határában több mint hatvan éve zajló bakonyi indiánjáték alapítója és haláláig vezetője volt.  

prae.hu

Mint mondta, az ő nyomdokaiba lépve igyekeztek egy olyan programot összeállítani, amelyben a természettisztelet, a néprajzi hűség, a bátorság, a kitartás, a hitvilág, a mesélés és a zene fontos szerepet kap, mindez a bakonybéli Szent-kútnál, amely Cseh Tamás számára kedves hely volt és kilencedik éve a megemlékezések helyszíne.

Délelőtt a Salföldi Kopjások és a Pápai Lovasíjászok bemutatóját láthatják az érdeklődők, lesz kézműves és őstermelői kirakodóvásár, valamint számos kézműves foglalkozás. A könyvtárkuckóban Cseh Tamás Csillagokkal táncoló kojot című könyvéből indián meséket olvasnak fel a pápai S.K. Társulat tagjai, a MárkusZínház társulata pedig Az Égigérő fa című népmese bábfeldolgozásával vendégszerepel.

Délután a Musica Historica Régizene Együttes ad koncertet, fellép Benedekffy Katalin operaénekes, valamint a bakonybéli Szent Mauríciusz Kórus és az Ethnokor együttes közös műsorát is hallhatja a közönség - mondta a szervező.

Kora este a Resti Kornél Együttes zenél, majd a Bordó Sárkány zenekar 21. századi krónikás koncertje hallható. Az esti a tábortűz mellett Cseh Tamás és Bereményi Géza Jóslat című műsorának 1985-ös koncertfelvételéből láthatnak részleteket az érdeklődők, majd Mülhauser Martina énekes a közönség közreműködésével szólaltatja meg Cseh Tamás dalait.
 

nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ). Weboldal: www.baloghendre.hu


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés