bezár
 

film

2023. 08. 09.
Oscar-díjas dokumentumfilm, standup, mesekoncert, jazz és interaktív dokuszínház Csopakon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pont Csopak augusztusi kiadása 18-án, pénteken és 19-én, szombaton tér vissza a csopaki Plul malomba. A színes programok közt lesz mesekoncert Rutkai Borival, Dumaszínház Rainer-Micsinyei Nórával, két remek dokumentumfilm, interaktív dokuszínház a TÁP színházzal és jazzkoncert Oláh Krisztiánnal – ígérik a szervezők. Figyelem, a Pont Csopak kutyabarát rendezvény.

Péntek délután a Rutkai Bori Banda családi koncertjével kezdődik meg az eseménysorozat. Boriék koncertjein nincs lehetetlen: még az is előfordulhat, hogy a bábok mellett nemcsak a gyerekeket, de még a felnőtteket is megtáncoltatják.

Este Rainer-Micsinyei Nóra vezet végig standupjában az Y generáció hétköznapi problémáin, az önállóvá válás és a harminc feletti szerelem abszurditásain. Ki ne szeretné néha harminc fölött is felhívni a szüleit, hogy jöjjenek érte? Mennyit ér a tökéletesen elsajátított pozitív kommunikáció egy kocsmai verekedésnél a vidéki restiben? Hogy kell levegőt venni egyetemi szinten? Létezik olyan a világon, hogy elsőre sikerül elintézni bármit az ügyfélkapun? Hogyan nevelj bolognese-ből farkaskutyát? Megéri-e feministának lenni, ha cipekedésről van szó? Miből tudod eldönteni, hogy a barátnőd hozzád vagy a gyerekéhez beszél a telefonba? Mit jelent, ha vasárnap délután focimeccsen találod magad? Rainer-Micsinyei Nóra (alias Aranyszív) önálló estjében ezekre az életbe vágó kérdésekre biztosan megadja a választ.

A pénteki program Lakatos Róbert Ki kutyája vagyok én? című filmjének vetítésével zárul, amelyben a kutyatenyésztési ideológiák politikai és társadalmi irányzatok metaforáiként jelennek meg. A rengeteg humorral teli film az ebpolitikán keresztül szól fontos emberi kérdésekről.

Szombaton Oláh Krisztián és barátai idézik meg a harlemi zenei fesztivál hangulatát a Summer of Soul című dokumentumfilm ihlette műsorral. A montreux-i jazzfesztiválon díjazott, Junior Prima Primissima-díjas fiatal zongorista mellett két fantasztikus zenész, Oláh Kálmán szaxofonos és Pálmai Panna énekes lép színpadra. Ezután a TÁP Színház interaktív dokuszínháza következik: a személyes színházi élmény során a nézők a malom tereit körbejárva néhány fős csoportokban láthatják a színészek különleges performanszát.

A Pont Csopak augusztusi programjait Az elhallgatott fesztivál (A Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) című Oscar-díjas dokumentumfilm vetítése zárja: egy forradalmi nyár és egy zenei fesztivál története, ahol egymásnak adta a mikrofont Stevie Wonder, B.B. King és Nina Simone.


A program: 

Augusztus 18. péntek
„Viccesen komoly”

 
17:30 Mesekoncert: Rutkai Bori Banda
19:30 A Dumaszínház bemutatja: Innen szép nyerni – Rainer-Micsinyei Nóra önálló estje 
20:30 Kertmozi: Ki kutyája vagyok én? (2022) – dokumentumfilm-szatíra kuvaszokról és identitásról

Augusztus 19. szombat
„A zene forradalma”


17:00 Jazzkoncert: Oláh Krisztián és barátai – Hommage á Summer of Soul
18:00 A TÁP (Tilos az Á Performansz) Színház bemutatja: Interaktív dokuszínház a malom körül
20:30 Summer of Soul (...Or, When the Revolution Could Not Be Televised) / Az elhallgatott fesztivál – az Oscar-díjas dokumentumfilm magyarországi mozipremierje

A Pont Csopak kutyabarát rendezvény.


Helyszín:
8229 Csopak, Kisfaludy u. 16. (Plul Malom)


Jegyvásárlás online a Tixán:

Augusztus 18. péntek Viccesen komoly
Augusztus 19. szombat A zene forradalma
 
Illetve a helyszínen készpénzzel.

A programsorozat közönségszervezése a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jött létre, a Rendhagyó terek elnevezésű program keretében. Támogatók: Nemzeti Filmintézet, Berill Kft.


Forrás: Rendhagyó terek / Veszprém–Balaton 2023 / Európa kulturális fővárosa
Képek: jelenetképek a
Ki kutyája vagyok én? című filmből

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Priscilla a velencei filmfesztiválon
Christopher Nolan Oppenheimeréről
Carlota González-Adrio: Ház a kaktuszok között

Más művészeti ágakról

gyerek

Október 7-én és 8-án színes programok a múzeumban
gyerek

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés