bezár
 

irodalom

2023. 08. 12.
Felhívás a Prae műfordító táborban való részvételre
Prae műfordító tábor, Szigliget, 2023. október 2–7.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az egykori József Attila Kör műfordító tábora nyomán 2023-ban is meghirdetjük műfordítói workshopunkat, a Prae műfordító tábort a magyar irodalom külföldi fordítói számára.

A tábor célja a kortárs magyar irodalom bemutatása, a külföldi fordítók tájékozódásának megkönnyítése, a műfordítás gyakorlata szemináriumi kereteken belül. A tábor olyan fórum kíván lenni, ahol fordítási és értelmezési kérdések gyakorlati és teoretikus szinten is felvetődnek, valamint a fordítók szerzőikkel személyesen találkozhatnak. Célunk, hogy a tábor színes képet adjon a magyar szellemi életről, elsősorban a kortárs magyar irodalom alkotóiról és alkotásairól, kitekintéssel a magyar irodalom múltjára és hagyományaira is.

Számos író, költő, műfordító, irodalomtörténész és kritikus tart előadást és szemináriumot, olvas fel és beszélget a fordítókkal. Az elmélyült szakmai munkát fordítói szeminárium, műhelyfoglalkozások segítik.

A szemináriumot vezetik: Imreh András és Rácz Péter műfordítók, műfordítóképzők.

Előadást tart a táborban Károlyi Csaba, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese (aktuális kortárs magyar könyvek), Lapis József kritikus, szerkesztő (kortárs magyar költészet), valamint Szirák Péter irodalomtörténész, a Debreceni Egyetem oktatója (kortárs magyar próza). A fordítástámogatási pályázatokat Pál Dániel Levente, a Petőfi Kulturális Ügynökség projektvezetője ismerteti.

Szépíró vendégeink lesznek Kukorelly Endre, Markovics Botond, Moskát Anita, Nagy Gerzson, Puskás Panni, Szeder Réka, Szöllősi Mátyás, Ughy Szabina és Vajna Ádám.

A tábor helyszíne: Szigliget, alkotóház (8264 Szigliget, Kossuth utca 17.)

A tábor időpontja: 2023. október 2–7.

Jelentkezni a szervezők e-mail-címén lehet: L. Varga Péternél (kultikus@gmail.com) és Bakó Sáránál (bakosara97@gmail.com).

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 10.

A jelentkezéshez mellékelni kell: szakmai CV-t, publikációs listát (ha van), valamint egy magyar szépirodalmi mű (vagy annak részlete) idegen nyelvű fordítását legfeljebb 5 oldal terjedelemben. A jelentkezéseket szeptember 12-ig kiértékeljük, és minden pályázót értesítünk.

A táborban való részvétel díja jelképesen 25.000 forint, amelyet sikeres pályázat esetén a helyszínen kell befizetni.

Az útiköltséget a résztvevők állják.

Minden jelentkezést szeretettel várnak a szervezők.

Budapest, 2023. augusztus 11.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés