bezár
 

irodalom

2023. 08. 11.
Előrendelhető Ughy Szabina Az átlátszó nő című novelláskötete
Megjelenés: szeptember elején
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Előrendelhető Ughy Szabina Az átlátszó nő című novelláskötete 2023. szeptember elején jelenik meg Ughy Szabina negyedik kötete, Az átlátszó nő. A szerző két verseskötet és egy regény után novellákkal jelentkezik. A könyv előrendelhető a Prae Kiadó webshopjában, várható szállítás vagy személyes átvétel a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.) 2023. szeptember 6-ától.

Milyen árat kell fizetni egy nőnek, hogy szépnek, egészségesnek tűnjön – hogy láthatóvá váljon? Ughy Szabina elbeszéléseiben a nők számára az önmagukra ismerés, testük és szellemük újrafelfedezése alapélmény. Életük fordulóponthoz érkezik, igényeik lassan nemcsak a környezetük, de saját maguk számára is alig érzékelhetők. A gyermekét elengedni nem tudó rózsadombi anya, a tinderező egyetemista, a depressziós felsővezető, a vidéki pincérlány, a Dubaiban szerencsét próbáló zongoratanárnő vagy épp a kiégett szerkesztő ugyan más-más élethelyzetben van, egyvalami mégis közös bennük: már rég nem szabadok. Az átlátszó nő novelláiban krízis nélkül nincs változás. Ahhoz, hogy újra láthatóvá váljanak, hogy ismét ők legyenek saját életük főszereplői, át kell élniük, ki kell hordaniuk szenvedésüket. A jelentéktelenség érzését hátrahagyva erőt kell gyűjteniük életük új fejezetéhez. Ahogy az egyik novella hőse megfogalmazza: „...mozdulataim szépnek és egészen idegennek tűnnek, mintha hosszú idő után újra látnék egy régi ismerőst”. 

Ughy Szabina érzékeny, a lélek rezdüléseit anatómiai pontossággal feltáró írásait a jól adagolt irónia és finom humor oldja.

Előrendelés: https://www.praekiado.hu/termek/az-atlatszo-no/

Ughy Szabina: Az átlátszó nő

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

FISZ 25, Korpa Tamás portrébeszélgetés
irodalom

Tompa Andrea: Sokszor nem halunk meg, Jelenkor, Budapest, 2023
Tárca a 2023-as FISZ-táborról

Más művészeti ágakról

Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról
Fiala Borcsa: Lepkebáb, Kolibri, 2023
Hu Bo: An Elephant Sitting Still


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés