bezár
 

film

2023. 08. 31.
Októberben kerül a mozikba Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Októberben kerül a mozikba Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmje Október 19-én mutatják be a magyar mozikban Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmjét, a Cicaverzum című abszurd szerelmi háromszög történetének főszerepében Törőcsik Franciska és Polgár Csaba látható, a Macska pedig Patkós Márton hangján szólal meg - tájékoztatta a film forgalmazója, a Forum Hungary az MTI-t csütörtökön.

Közleményükben kiemelik, hogy a fontosabb szerepekben feltűnik Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi zenész is. A film forgatókönyvét a rendező Kemény Zsófival közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz). A látványtervező Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, a film vágója Érdi Zsófi, zeneszerzője pedig Czitrom Ádám.

Szeleczki Rozália rendező a közleményben úgy fogalmaz, a Cicaverzum azoknak szól, akik elveszettnek, megszállottnak érezték magukat egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. Hozzáteszi, hogy a macska motívuma egy szórakoztató eszköz, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról, a magányról, a félelmekről, a szerelemről és a megnyugvásról.

A filmben a Törőcsik Franciska által megformált, harmincéves Fáni menekül a szerelem elől, mert ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete ugyan megpróbálja összehozni valakivel, ő azonban inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor egy rejtélyes fekete Macska udvarolni kezd neki, akinek Patkós Márton szinkronjával megszólaló, búgó hangját csak ő hallja - áll a közleményben.

A Cicaverzum a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával valósult meg, a Lupa Pictures produkciójában, koproducere az RTL Magyarország, forgalmazója a Forum Hungary.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszámoló a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválról (szeptember 7-9.)
Velencében láttuk Reisz Gábor legújabb filmjét
Pablo Larraín vámpírtörténettel érkezett Velencébe
Greta Gerwig: Barbie

Más művészeti ágakról

gyerek

Megjelent Dániel András 20. Kufli-kötete
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
gyerek

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Beszélgetés Rebecca Dautremerrel a PesTexten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés