bezár
 

irodalom

2023. 09. 08.
Előrendelhető Jelena Glazova Naivitás című verseskötete
Dedikálás és könyvbemutató is lesz Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jelena Glazova (1979) lett költő, hang- és vizuális művész, Brüsszelben él. A kortárs művészet interdiszciplináris és médiumközi területei érdeklik, műveiben szövegeket, képeket és experimentális hangokat kombinál. Naivitás című verseskötete eredetileg 2021-ben jelent meg Lettországban.

Mi a legfontosabb az életben? Mi a pénz? Mi a közös a popzenében és a terrorizmusban? Elment-e Isten zuhanyozni, és azért nem hall minket?

Jelena Glazova új verseskötetében válaszokat keres társadalmunk legégetőbb kérdéseire, miközben merít a popkultúrából, filozófiából, buddhizmusból, s persze vallás és politika éktelen lármájából. Végül mindig ugyanoda jut vissza: az erőszakhoz. Nem elégszik meg látszatválaszokkal: nem kíméli a humanizmust és a feminizmust sem, tömör és erőteljes képeivel kíméletlenül odacsap, hogy megrengesse létezésünk alapzatát, amelyről azt gondoltuk, kikezdhetetlen. Folyamatosan rákérdez az emberi nyelv és kommunikáció ellentmondásos viszonyára, hiszen „a terjengősség és a jelentés hiánya hirtelen belülről öl”.

Teszi mindezt egy olyan világban, ahol a halál edzőterembe megy és társkereső applikációban küldözget magáról képeket, Isten pedig nem válaszol többé semmire.

Fordította Kiss Orsolya, szerkesztette Péczely Dóra, a borítót Szabó Imola Julianna készítette, a szerző fotója önarckép.

A szerző a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon dedikálja a könyvét szeptember 29-én a Prae Kiadó standjánál, majd 30-án, 20 órától a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44) lesz a könyvbemutató.

A kötet előrendelhető a Prae Kiadó webshopjában

Előző kötete, a Sóvárgás kedvezménnyel megvásárolható szintén a kiadói webshopban, vagy a Kis Présházban.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés