bezár
 

színház

2023. 09. 26.
A Duo One Heart elnyerte a Fővárosi Nagycirkusz különdíját
A leganoi Salieri cirkuszfesztiválon adták át a díjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Leganoban a cirkuszművészet műfajmegújító kísérleteit díjazzák az International Salieri Circus Award nevű klasszikus cirkuszi fesztiválon és versenyen – tájékoztatta a Fővárosi Nagycirkusz (FNC) a prae.hu művészeti portált. A helyi Teatro Salieri színpadára költözik a cirkusz, és minden cirkuszi produkció klasszikus zenére, szimfonikus zenekar kíséretében kerül bemutatásra.

Antonio Salieri zeneszerző, Mozart kortársa e város falai között született 1750-ben, itt nőtt fel, ezért a városi színház épületét is róla nevezték el. A harmadik éve megrendezésre kerülő Award igazi kulturális ünnep nemcsak a városban, hanem a régióban is, találkozóhelye a világ klasszikus cirkuszművészeinek.

Szkéné színház

Az Award kulturális esemény, szakmai fórum és verseny is egyben. A fődíjak mellett különdíjak kiosztására is sor került, melynek keretében a Fővárosi Nagycirkusz különdíját a Duo One Heart – Veronika Rass és Vlad Biliauer, a Moszkvai Nikulin Cirkusz művészei – lírikus zsonglőrszáma nyerte el.

A fesztiválon a veronai cirkuszmúzeum – Centro Educativo di Documentazione delle Arti Circensi – számára meghívást nyújtott át az FNC a 2024 januárjában Budapesten megrendezésre kerülő nagyszabású cirkuszmúzeumi kiállításra.

A fesztiválzáró gálapartin kiosztották a fő- és különdíjakat, méltatták a művészi teljesítményt, a professzionális munkát.

Képek forrása: Fővárosi Nagycirkusz

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Florencia és Karádi Gergő Valójában senki című zenés irodalmi, színházi estje
Rómeó és Júlia 2. avagy a Gyönyörök Palotájának könyvbemutatója

Más művészeti ágakról

gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton
építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
Kritika Kali Ágnes Megvakult angyalok című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés