bezár
 

film

2023. 09. 26.
Kritikaírói pályázatot hirdet a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál
Október 20-ig várják az elkészült írásokat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kritikaírói pályázatot hirdet a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál Először hirdet kritikaírói pályázatot a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet idén október 24. és 28. között rendeznek meg a szegedi Belvárosi Moziban.  

A 7. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon ezúttal is az operatőri munkáé a főszerep: az előzsűri csaknem 400 beadványból választotta ki a végleges versenyprogramot - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

prae.hu

Mint kiemelték, a fesztivál történetében először hirdettek kritikaírói pályázatot, amelyre a szövegalkotás iránt érdeklődő középiskolás diákok és egyetemisták jelentkezését várják október 6-ig a zsigmondvilmosffsajto@gmail.com címre.

A versenyzőknek a szervezők által kiválasztott három, a versenyprogramban is induló rövidfilm közül kell választaniuk egyet, melyről 3000-5000 karakter terjedelemben írnak filmkritikát. A beadványok leadási határideje október 20., a nyertesek kilétére pedig a fesztivál október 28-i eredményhirdetésén derül fény.

A zsűriben a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának oktatói foglalnak helyet.

A pályázat első három helyezettje pénzjutalmat, a Belvárosi Mozi támogatásával páros mozijegyeket és egy órára szóló VR-élményt nyerhet. Emellett a zsűri megítélése alapján legjobb szövegek megjelenési lehetőséget kaphatnak az Apertúra Magazinban, illetve a szeged.hu portálon - áll a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület

Más művészeti ágakról

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés