bezár
 

film

2023. 10. 02.
Filmes konferencia az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Filmes konferencia az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon A művészet tudatossága, a tudatosság művészete címmel tartanak konferenciát az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon október 19-én, csütörtökön, Szolnokon, a TISZApART Moziban - közölték a szervezők az MTI-vel.

 A tájékoztatás szerint a Savaria Filmszemle, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle után a szakmai tanácskozást hagyományteremtő jelleggel tartják az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon.

prae.hu

Az előadás-sorozatban a  filmes kultúra megőrzéséről, a művészi kifejezés sokrétűségéről és erejéről, a média csatornáiról és az újabb és kreatív kihívásairól számolnak be a szakmai előadók. A konferencia során szó esik majd többek között a videójátékok gyerekekre gyakorolt hatásairól, a korhatár-besorolás jelentőségéről, a televízióról mint a kultúra megőrzésének eszközéről, az animáció felhasználásának sokszínűségéről, valamint a filmes és mozis piacokról - közölték.

A szakmai előadók között lesz például Kollarik Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) egyetemi docense és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója, Deák Kristóf Oscar-díjas magyar filmrendező, vagy Fülöp József, a MOME rektora is.

A rendezvényt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Tisza Mozi Kft. szervezi Az esemény társszervezői: a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés