bezár
 

film

2023. 10. 16.
Várják a szavazatokat az Arany Blende trailer-díjon
2023-ban ismét versenyben a legjobb magyar trailerek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Negyedik alkalommal indul útjára az Arany Blende trailer-díj, amely az év legjobb magyar filmelőzetesét és filmplakátját keresi. A 2020-ban a legjobb magyar filmelőzeteseknek járó díjként indult Arany Blendére idén 38 filmhez 48 érvényes nevezés érkezett, a hivatalos weboldalon pedig a közönség is szavazhat.

11 trailer-nevezés érkezett rövidfilmekhez, 30 trailer vagy teaser játékfilmekhez, 5 dokumentumfilmekhez, és 2 sorozatelőzetest is neveztek. Több olyan film van, amelynek a trailerét és teaserét is nevezték, és versenyben vannak a plakátok is. A közönségszavazás két hónapon keresztül, augusztus óta zajlik, szavazatot leadni november 18-ig van lehetőség.

A közönség mellett a díjakat idén is öttagú szakmai zsűri ítéli oda, amelynek összetétele teljesen lefedi a filmeladás különböző területeit. A zsűri tagjai: Bálint Péter, a Filmforgalmazók Egyesületének elnöke, Horváth Andrea, a Café Communications reklámügynökség társ-kreatívigazgatója, Lajer László, az AMC promó producere, Tuza-Ritter Bernadett vágó, rendező és Varsics Péter többszörösen díjazott promórendező és filmrendező. Az idei díjazásnál olyan szempontokat vesz figyelembe majd a zsűri, mint például: milyen kihívásokkal kellett szembenézni a trailer és a plakát megalkotásánál, fellelhető-e egységes kommunikációs stratégia, illetve milyen színvonalú a kivitelezés? De változatlanul a legfontosabb szempont a kreativitás, az, hogy mennyire ötletes vagy újító egy-egy trailer vagy plakát.

Arany Blende

A díjátadó rendezvényre november végén kerül majd sor egy filmmarketinges előadásokkal és workshopokkal foglalkozó szakmai nap lezárásaként. A díjátadót idén másodjára a Friss Hús és az Arany Blende csapata összefogva rendezi meg.

Szavazatot leadni és a teljes versenyprogramot megtekinteni ide kattintva lehet.
 

Forrás és borítókép: Arany Blende

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés