bezár
 

zene

2023. 10. 22.
A Liszt Ferenc Kamarazenekar a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Liszt Ferenc Kamarazenekar a Zeneakadémián Az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar európai turnéját követően a hazai közönség előtt október 25-én a Zeneakadémián indítja 2023/24-es évadát Az idilli és a fékezhetetlen címmel meghirdetett koncertjével.

Az európai kamarazenekarok élmezőnyében jegyzett együttes szeptemberben a romániai Nemzetközi Enescu Fesztiválon aratott sikert, a fellépést a Neumarktban és Kronbergben adott koncertek követték - olvasható a zenekar MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Európa után Dél-Amerikába utaztak, ahol megismételték a művészeti vezetőjük, Várdai István csellóművész és a Sárközy Lajos és zenekarának közreműködésével összeállított Magyar rapszódia című zenei programot, amely a magyar zenei örökséget és hagyományokat állította reflektorfénybe, ezúttal a perui és a brazíliai közönség előtt.

A közlemény kitér arra is, hogy a Liszt Ferenc Kamarazenekar október 25-i zeneakadémiai koncertjére a jegyek már több héttel ezelőtt elkeltek.

A zenekar hagyományához híven művészeti vezetőjével közösen adja zeneakadémiai évadnyitó hangversenyét. Várdai István a világ egyik legnépszerűbb csellóversenyét, a Dvorák-concertót választotta ki erre az alkalomra. A hangverseny első felében Janácek és Brahms művei hangzanak el.

A koncerten Takács-Nagy Gábor irányításával mutatják be a 19. századi romantika sokféle zenei arcát, ahogy a koncert címe is magában foglalja: Az idilli és a fékezhetetlen.

A hangverseny után ismét több országon átívelő európai turné következik, a hazai hangversenylátogatók december 3-án találkozhatnak újra a zenekarral.

Advent első vasárnapján az Ottensamer-fivérek, Daniel és Andreas Ottensamer lép fel vendégművészként az együttes koncertjén a Zeneakadémián.

A koncertekről további információk a lfkz.hu oldalon érhetők el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés