bezár
 

art&design

2023. 10. 25.
Pénteken nyílik Magyarósi Éva képzőművész Tisztán látni című kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vinczemill Műhely Galéria pénteken nyíló kiállítása Magyarósi Éva, kifejezetten erre az alkalomra készített alkotásait prezentálja, melyek egyedi technikai eljárással készültek. Az alkotó egy festéknyomó párnára helyezve rajzolt selyempapírra, majd ezeket a rajzrészleteket merített papírra kasírozta. A kiállításon a grafikai munkák mellett több festmény és három animációs film is látható lesz.

Magyarósi Éva rendkívül sokoldalú alkotó, álomszerű, víziókból építkező művészi világát kamaszkorában versekkel fejezte ki. Később a vizuális művészetek váltak legfőbb alkotói formájává. 2005-ben szerzett diplomát a MOME animáció szakán, diplomafilmje a Hanne elnyerte az Oberhauseni Nemzetközi Rövidfilmfesztivál díját, Lena című filmje a legjobb kísérleti kisjátékfilm lett a 41. Magyar Filmszemlén. Alkalmazott művészi munkái között színházi és filmes díszletek is találhatók, de könyvillusztrációkat is készít. Autonóm alkotói folyamataiban sokszor egy-egy szöveg és történet indítja el, ezt szövi különböző műfajok által narratív történetté. Kollázsok, rajzok, festmények szólnak a lélek belső rejtelmeiről, a sokrétű emberi kapcsolódás lehetőségeiről, a magány és az eltérő szerepkörök közötti szétforgácsolódás pillanatairól. Legújabb animációs filmjeiben az égtájakat személyesíti meg, a Tundra, Qana utolsó napjai, és a Tramontana archaikus hangulatú, szürreális tájakra vezeti el a nézőket.

Megnyitó: 2023. október 27. (péntek), 18.00

A kiállítást megnyitja: Kopin Katalin művészettörténész

Cím: 2000 Szentendre, Anna utca 16.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
gyerek

Családi program 2024. június elsején


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés