bezár
 

zene

2023. 10. 31.
Kocsis Zoltánra emlékeznek a Nemzeti Filharmonikusok
Emlékére Giuseppe Verdi Requiemje fog felhangzani november 6-án a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok egykori művészeti vezetője kitörölhetetlenül beírta nevét a Nemzeti Filharmonikusok krónikájába, munkájának két évtizede alatt a zenekar és a kórus minden korábbinál magasabb színvonalat ért el, minden addiginál nagyobb nemzetközi megbecsülést szerezve.

"A magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb és legjelentősebb egyéniségeként, továbbá formabontó stílusgyakorlatok és mesterkurzusok atyjaként a kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima-díjjal, a Francia Köztársaság l'Ordre des Arts et des Lettres kitüntetésével, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Életműdíjával is elismert muzsikus fellépések ezrein, kontinenseken és nemzeteken átívelően ismertette és szerettette meg közönségével a klasszikus zene, és azon belül is a jelentősebb magyar zeneművek értékeit" - írta a Nemzeti Filharmonikusok az MTI-nek.

prae.hu

Halálának évfordulóján a karmester-zongoraművész-zeneszerzőre koncerttel emlékeznek a Müpában, idén Giuseppe Verdi megrendítő Requiemjét szólaltatva meg.

Az emlékkoncert karmestere Vashegyi György lesz. A tájékoztatás szerint Kolonits Klára (szoprán), Komlósi Ildikó (alt) és Kováts Kolos (basszus) társaságában Mario Bahg koreai tenor, a 2018-as montreali Nemzetközi Zenei Verseny nagydíjasa lép fel.

Fotó:Felvégi Andrea

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés