bezár
 

zene

2023. 11. 08.
A Filharmóniai Társaság Zenekarának jubileumi koncertje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
BFTZ 170 címmel rendezi meg jubileumi nagykoncertjét a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara november 23-án a Müpában, ahol Erkel, Dohnányi, Vajda Gergely és Dvorak művei hangzanak el Madaras Gergely és Marco Comin vezényletével.

Erkel Ferenc vezényelte 1853. november 20-án a Magyar Nemzeti Múzeumban az első "philharmoniai" hangversenyt, amely a későbbi Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara 170 éves történetének első állomása volt.

Erkel már az első koncert alkalmával egy öt hangversenyből álló bérletet hirdetett, amelynek köszönhetően a közönség rendszeresen találkozhatott az európai klasszikus zenével.

A november 23-i koncerten az együttes történetében mérföldkőnek számító magyar szerzők művei mellett Marco Comin vezényli majd Dvorak kilencedik, az Újvilágból című szimfóniáját, amelyet 1899-ben a Filharmóniai Társaság Zenekara mutatott be a magyar közönségnek.

A koncert során Becze Szilvia műsorvezető mutatja be a nézőknek a Filharmóniai Társaság elmúlt 170 évének legemlékezetesebb pillanatait.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Interjú Jókay Kristóffal, a KERET blog főszerkesztőjével

Más művészeti ágakról

színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen
A Hévíz Kulturális folyóirat a Nyitott Műhelyben bemutatta idei harmadik lapszámát.
színház

Zemlényi Attila és kabai lóránt darabja Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés