bezár
 

zene

2023. 11. 15.
40 éves jubileumát ünnepli a Makám
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fonóban ünnepli 40. születésnapját a Makám november 25-én. A jubileumi koncerten megszólalnak az elmúlt 40 év legkedveltebb dalai, valamint bemutatkozik a zenekar legújabb formációja, a Makám Quartet is.

A Krulik Zoltán vezette zenekar mindig képes megújulni, az egyik legtermékenyebb együttes, szinte évente jelentkezik új lemezzel, megújuló formációval, friss zenei inspirációkkal.

Az est első részében színpadra lépő Makám Quartet a zenekar idén tavasszal alakult, új vállalkozása, amely a mai költőgeneráció munkáit kötötte egy csokorba: Falcsik Mari, Jász Attila, Jónás Tamás, Lackfi János, László Noémi, Szabó T. Anna, Térey János, Tóth Krisztina verseit.

Mint Krulik Zoltán egy korábbi interjújában elmondta, Anyakönyv című prózakötete írása idején kiapadt benne a dalszövegforrás, így olyan verseket keresett, amelyek dalszövegként is működnek.

A Makám Quartet megfordult már a Művészetek Völgyében, a Petőfi Felhő Fesztiválon, a Borostyán Fesztiválon és Pannonhalmán, a Bencés Gimnázium Dísztermében is.

Az est második részében a klasszikus Makám lesz hallható Magyar Bori énekével, Kuczera Barbara hegedűjével, Eredics Dávid fúvós hangszereivel, a ritmus szekcióban pedig az alapító Krulik Zoltán maga mellett tudhatja Bata István basszusgitárost és Varró Zoli dobost.

Fotó: Krulix Fényképészet

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban

Más művészeti ágakról

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés