bezár
 

színház

2023. 11. 27.
Fekete Péter a Centrál Színházban
A Fekete Péter című zenés darabot mutatja be a 20 éves Centrál Színház december 8-án
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fekete Péter című darab volt a 20. évfordulóját ünneplő Centrál Színház színház első premierje. A zenés darab különlegessége, hogy Básti Juli és Alföldi Róbert most először játszanak egy színpadon.

Az 1930-as évek Budapestjén játszódó mesében egy balek és egy tőzsdecápa körül bonyolódnak az események és mindenbe beleszól a szerelem.A darabot ezúttal Puskás Samu rendezésében, Magyar Attila, Básti Juli, Martinovics Dorina, Fehér Tibor, Alföldi Róbert és Balla Eszter főszereplésével láthatja a közönség.

Szkéné színház

A közleményben kiemelik: bár a Fekete Péter műfaját tekintve mese, alapszituációja ma is aktuális. A jóképű tőzsdecápa találkozik a világ legnagyobb balekjával, aki bármihez ér, összeomlik. Mi lehetne hát jövedelmezőbb befektetés, mint részvénytársaságot alapítani a pechjére? Az üzlet beindul, de közbeszól a szerelem: a dörzsölt úriember és a lúzer is találkozik a nagy Ő-vel. A szerelmi kergetőzést örökzöld slágerek tarkítják, és a fináléban már boldog párok szorongatják egymás kezét - áll a darab ismertetőjében.

A közleményben Puskás Samu rendezőt idézik, akinek a tavaly bemutatott Az ártatlanság vélelme című darab után ez a második rendezése. "A gondterhelt időkben a Fekete Péter gyógyír a léleknek. Nekem meg az első színházi emlékem" - idézte fel a rendező.

Puskás Tamás igazgató felidézte: húsz évvel ezelőtt ez a darab alapozta meg színházuk sikerét. A repertoár kialakításakor a világszínház legfrissebb sikereinek bemutatása mellett, arra törekszünk, hogy magyar klasszikusokat is láthasson nálunk a közönség - mondta az igazgató, kiemelve, hogy a Fekete Péter a család minden tagja számára élvezetes előadás.

Eisemann Mihály, Somogyi Gyula és Zágon István művét Hársling Hilda átdolgozásában láthatja a közönség. Az előadás díszlettervezője Bagossy Levente, jelmeztervezője Kárpáti Enikő, a világítástervező Jason Taylor, a dramaturg Horváth Panna. A produkció zenei vezetője Fekete Mari, az új zenei változat Puskás Dávid munkája, a koreográfus Boronkay-Szalay Olimpia.

További információ a Centrál Színház Facebook-oldalán valamint weboldalán.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Április 11-én Szóbeli figyelmeztetés címmel tartottak felolvasást
irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés