bezár
 

zene

2023. 11. 29.
December 31-ig várják a jelöléseket a Cziffra Fesztivál díjaira
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idén is várják a jelöléseket több kategóriában a Cziffra György Fesztivál díjaira, december 31-i határidővel. Az elismeréseket ünnepi koncerten adják át februárban a Zeneakadémián.

Balázs János zongoraművész, a fesztivál alapító-művészeti vezetőjének kezdeményezésére immár nyolcadik alkalommal adják át a díjakat Tehetség és Életműdíj kategóriában, valamint második alkalommal ítélik oda a Kreatív Művész díjat.

A fesztivál küldetése hazánk egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének emlékápolása. Ennek a szerteágazó tevékenységnek a keretében valósul meg a fesztivál tehetségprogramja, amely kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra. Így többek között évről évre díjakkal ismerik el a pályájuk elején álló legtehetségesebb zeneművészeket, mellettük pedig a legnagyobb kulturális értékeket felmutató emberi teljesítményeket.

A díjakra az idén is három kategóriában várják a jelöléseket, amelyekből rangos szakmai grémium választja ki a legjobbakat.

A Cziffra Fesztivál díjainak támogatója Áder János korábbi köztársasági elnök és a XIII. kerületi önkormányzat.

A Tehetség díj 18 és 32 éves kor közötti művészeknek, kimagasló egyéni teljesítményért ítélhető oda. A díjat elnyert művészek az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesülnek.

Az Életműdíjat olyan zeneművész, pedagógus, kulturális szervező vagy szakember érdemelheti ki, aki több évtizedes munkájával nagyban hozzájárult hazánk kultúrájának gyarapításához. A díj az emlékplakett mellett pénzjutalommal jár.

A Kreatív Művész díjat 18 és 32 év közötti művészeknek adható át. Az elismerés a kimagasló egyéni teljesítményen felül olyan zeneművészeknek ítélhető oda, akik egyedi gondolkodásukkal, improvizatív stílusukkal leginkább képviselik azt a szellemiséget, a műfaji határok elmosását, a nyitottságot, amely Cziffra György előadói egyéniségét jellemezték. A Kreatív Művész díjat elnyert művészek az emlékplakett mellett pénzjutalomban részesülnek.

A jelölés menetéről és pontos szabályairól információk itt érhetők el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben

Más művészeti ágakról

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés