bezár
 

art&design

2023. 12. 03.
Adventi Iparművészeti vásár nyílt a Várkert Bazárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy 100 kiállító részvételével adventi Iparművészeti vásár nyílt szombaton a Várkert Bazár aulájában. Az esemény december 17-ig az adventi hétvégéken várja az érdeklődőket. Minden hétvégén más-más kiállítókkal, illetve alkotókkal találkozhatnak a látogatók, ezért érdemes többször is felkeresni a vásárt.

"Az ember azt adja, amit tud (...) mindig adni kell" - idézte Márai Sándor szavait Herczegh Anita, Áder János volt köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke a rendezvény fővédnöke a vásár szombati megnyitóján.

Mint mondta, ilyenkor, decemberben ajándékok után kutatunk: a lényeg, hogy eltaláljuk az ízlést, a vágyat és a stílust.

Herczegh Anita szerint a Várkert Bazárban nyíló Iparművészeti vásár változatos "kincseket" ajánl azoknak, akik valami különlegeset, egyedit keresnek. Az itt fellelhető tárgyak nagy gonddal és komoly szakmai odaadással készülnek, a magyar alkotók ízlését és keze munkáját dicsérik.

A meglepetés tudatos, gondos kiválasztása méltóságot ad az ajándékozásnak. Aki adventben gondolkodva szeret, annak sosem mindegy, hogy milyen üzenete van annak, amit vásárol - hangoztatta.

A hagyományos Iparművészeti vásáron a legkiválóbb magyar iparművészek alkotásaiból válogathatnak az érdeklődők - mondta Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese, kiemelve, a vásár ideje alatt workshopok is lesznek, amelyeken különféle ajándéktárgyakat készíthetnek a látogatók, és személyesen is lehet találkozni az iparművészekkel.

A vezérigazgató-helyettes beszélt arról is, hogy a Nemzeti Hauszmann Program fejlesztéseinek köszönhetően az idén a látogatók birtokba vehették a teljeskörűen felújított Csikós udvart, amely a Budavári Palotanegyed szabadtéri adventi eseményeinek ad otthont. Ott látható Borbás Marcsi műsorvezető-szerkesztő tolmácsolásában az a fotókiállítás, amely a Kárpát-medence hagyományos ételeit mutatja be, amelyeket a helyszínen meg is lehet kóstolni.

Sikota Krisztina hangsúlyozta, a legkiválóbb magyar iparművészek munkái nemcsak a vásáron láthatók, hanem a Hauszmann Program által felújított épületek belső tereiben is, például a Szent István-teremben, amelyen a hazai iparművész mesterek legjobbjai dolgoztak. Elmondta azt is, hogy a Hauszmann Programban még olyan nagyszabású épületek fognak megújulni, mint a József főhercegi palota, a Honvéd Főparancsnokság vagy a Budavári Palota teljes épületegyüttese.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)

Más művészeti ágakról

A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés