bezár
 

film

2023. 12. 15.
Várja a nevezéseket a budapesti rövidfilmfesztivál zsűrije
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dokumentumfilm, animációs és élő szereplős kisfilmekkel lehet jelentkezniük pályakezdő, elsősorban diák alkotóknak a Budapest Művelődési Központ (BMK) által meghirdetett A mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztiválra.

A szervezők azt várják a nevezőktől, hogy filmes eszközökkel mutassák meg, mit jelent számukra az érték kifejezés.

A tájékoztatás szerint a Budapesti Művelődési Központ hatodik alkalommal hirdeti meg A mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivált azzal a céllal, hogy fiatalok filmes eszközökkel fogalmazzák meg, milyen értékek fontosak számukra a hétköznapokban. A fesztiválra műfaji megkötés nélkül minimum egy, maximum 20 perces alkotásokkal lehet nevezni animációs, dokumentumfilm és élőszereplős film kategóriában 10 és 14, 15 és 18, valamint 19 és 30 év közötti korosztályokban január 22-ig.

A beérkezett pályamunkákat háromfős zsűri véleményezi. Egyikük Szakály Réka Anna, animációs filmrendező, gyártásvezető, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) óraadója. Ő készítette a Sparhelt Animation színeiben Ászity Boglárkával Azahriah Puskás Arénás koncertjeit hirdető plakátjait. A zsűrit erősíti még Oláh Sándor filmesztéta, A mi Kultúránk rövidfilmfesztivál szervezője és Kálloy Molnár Péter színész is.

A 300 ezer forint összdíjazású filmfesztivál március elsején lesz a Puskin moziban, ahol a legjobb alkotásokat levetítik. Ugyanitt hirdetik ki a győzteseket, és átadják a díjakat. A rövidfilmfesztivál szakmai partnere a cseh Zlín Film Festival és a MOME. A pályázatról bővebb információk ezen az oldalon találhatók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés