bezár
 

zene

2024. 01. 27.
pion x krizso – sick-hop söpör végig a sötét magyar vidéken
Készül az első közös album, már több mint a fele meg is jelent!
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
pion x krizso – sick-hop söpör végig a sötét magyar vidéken A pion x krizso friss zenei formáció: első közös albumuk a Népi líra címet kapta, és hét szám pontosan egy hónappal ezelőtt, tavaly karácsonykor a semmiből már meg is jelent. Szilveszterkor aztán kiderült, hogy a megjelenéseknek nincs vége. A kislemeznek látszó anyag április végéig nagylemezzé bővül – közölte a formáció a prae.hu művészeti portállal.

A kéttagú formációban pion (Pion István költő, slammer, újságíró) hozza a szöveget, krizso (Vranik Krisztián zeneszerző, zenei producer) a zenét, a kettő pedig közös ízlésük mentén találkozik. Első megjelenésük rögtön egy kislemez formájába öntött fél nagylemez (az "A oldal"), amely 2023 karácsonyán, december 24-én vált nyilvánossá hét számmal.

prae.hu

pion x krizso

Az eddig közreadott 18 perces anyag már most kemény utazás, a modern népi líra lüktető szövegvilága egy elég sötét magyar vidéken vezet körbe, amit 21. századi városok árnyéka fed, zaja pedig a falvakban visszhangzik. A sick-hop zenei konstrukció ennek megfelelően töredezett, mégis egybehangzó élményt nyújt, köszönhetően az absztrakt hip-hop, a jazz, a népzene, a trip-hop és a drum-and-bass elegyének.
 
A Népi líra tehát konceptlemez, ami április végéig még minden hónapban új megjelenéseket tartogat: az album B oldaláról a nagy csomag karácsonyi meglepetéssel szemben már egyesével és/vagy kis csomagokban jelennek meg a trackek, a B oldal első száma éppen 2023 utolsó napján látott napvilágot.

A megjelent számok már elérhetők a nagyobb zenei streamingplatformokon is.

Képek forrása: Fejér Johanna

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Horváth Iván (1948-2024)
A teremtett „képzelet” határtalansága


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés