bezár
 

film

2024. 02. 01.
Denis Villeneuve trilógiává bővítené a Dűnét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Denis Villeneuve trilógiává bővítené a Dűnét Denis Villeneuve trilógiává bővítené a Dűnét: miután Frank Herbert azonos című regényét két részben feldolgozta, A Dűne messiása című könyvből is szeretne filmet forgatni, de több Dűne-filmet nem tervez - számolt be róla a deadline.com. hollywoodi hírportál.

Herbert a Dűne után négy további Dűne-regényt írt, de Villeneuve a napokban adott interjújában leszögezte, hogy számára A Dűne messiása lenne az utolsó Dűne-film, trilógiánál nagyobb vállalkozásban nem gondolkodik.

A rendező már tavaly megemlítette az Empire magazinban, hogy az lenne az álma, ha trilógiává növelhetné a Dűne című produkciót, és jelenleg is dolgozik a harmadik film forgatókönyvén.

Villeneuve azonban elmondta, hogy Herbert későbbi Dűne-folytatásai már túl ezoterikusak a számára.

A deadline.com emlékeztetett arra, hogy Frank Herbert után idősebb fia, Brian és Kevin J. Anderson is bővítette a Dűne-univerzumot előzménytrilógiákkal, amelyek alapanyagul szolgálhatnak a Warner Bros. stúdió számára egy esetleges sorozat további epizódjaihoz.

2022-ben Villeneuve Dűne című eposzát több kategóriában is Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia, és a legjobb látványtervezés Oscarját meg is kapta a látványtervező Patrice Vermette és a berendező Sipos Zsuzsanna. A Timothée Chalamet és Zendaya főszereplésével forgatott Dűne: Második rész február 29-től látható a magyar mozikban.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Bemutatták Márton Ágnes drámakötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés